internet haber sitesi
Reklamı Geç

İstiklal’de Dünya Kadınlar Günü yürüyüşüne biber gazlı müdahale!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadınlar, Taksim'de bir araya geldi. İstiklal Caddesi üzerinde düzenlenen yürüyüşe polis biber gazıyla müdahalede bulundu.

İstiklal’de Dünya Kadınlar Günü yürüyüşüne biber gazlı müdahale!
İstiklal’de Dünya Kadınlar Günü yürüyüşüne biber gazlı müdahale! admin

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde saat 19.30 için yürüyüş çağrısı yapıldı. Çağrı üzerine polis Taksim’de geniş güvenlik önlemleri aldı.

Taksim Metro İstasyonu giriş ve çıkışlara kapatıldı. Taksim ve İstiklal Caddesi’ne çıkan yollarda polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Çevik kuvvet ekipleri de Gezi Parkı’nda bekletildi. Özel harekat polislerinin de bazı binaların çatılarında bekletildiği görüldü. Bu arada emniyet yetkilileri, İstiklal Caddesi’nde bu akşam herhangi bir etkinliğe müsaade edilmeyeceği ve etkinlik yapmak isteyenlerin İstiklal Caddesi’nin bir alt sokağına yönlendirileceğini bildirdi.

İSTİKLAL CADDESİ GİRİŞİNDE TOPLANDILAR

Saat 19.30 sıralarında İstiklal Caddesi’nin girişinde toplanan grup sloganlar attı.

Caddeye girmeye çalışan ambulansa yol veren kadınlar, açılan yoldan yürümek istedi. Polis buna izin vermeyerek grubun önünü kesti.

Daha sonra slogan atan kadınlar, polisin müdahale için hazırlandığını fark edince yürüyüşe geçti. Polis, grubun önünü keserek gaz mermisiyle müdahalede bulundu.

Polis kalkanlarla da grubu alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Grup Sıraselviler Caddesi’ne doğru doğru dağıldı.

Polisin, Taksim Meydanı’nda aldığı güvenlik önlemleri devam ederken, sık sık grupların Sıraselviler Caddesi yönüne dağılmaları için anonslar yaptı. DHA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı