internet haber sitesi
Reklamı Geç

AYM’ye atanan Seferinoğlu’ndan skandal paylaşımlar!

Erdoğan, Osman Paksüt’ten boşalan AYM üyeliği koltuğuna eski AKP’li vekil Yıldız Seferinoğlu’nu atadı. Sosyal medyada muhalefet partilerine demediğini bırakmayan Seferinoğlu, bundan böyle muhalefetin yaptığı başvuruları değerlendirecek!

AYM’ye atanan Seferinoğlu’ndan skandal paylaşımlar!
AYM’ye atanan Seferinoğlu’ndan skandal paylaşımlar! admin

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine eski AKP Milletvekili Yıldız Seferinoğlu’nu, Vatikan Büyükelçiliği’ne ise basın danışmanı Lütfullah Göktaş’ı atadı.

Osman Ali Feyyaz Paksüt’ün emekliliğe ayrılmasının ardından Anayasa Mahkemesi’nin bir üyelik koltuğu boşaldı.

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Üyeliği’ne Adalet Bakanı Yardımcısı Yıldız Seferinoğlu’nu atadı. Avukat olan Seferinoğlu, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AKP’den milletvekili seçilmişti. 24 Haziran seçimlerinde Meclis’e girmeyen Seferinoğlu seçim sonrası ise Adalet Bakanlığı bakan yardımcılığı görevini yürütmüştü.

Seferinoğlu’nun kişisel Twitter hesabından muhalefet partileri aleyhine birçok paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Özellikle CHP ve HDP’yi hedef alan yeni AYM Üyesi, bundan böyle muhalefet partilerinin yaptığı başvuruları ‘değerlendirecek!’

BASIN DANIŞMANI ELÇİ OLDU

Ayrıca, yayımlanan karara göre, Vatikan nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Mehmet Paçacı merkeze alınırken Lütfullah Göktaş Türkiye’nin Vatikan Büyükelçiliği’ne atandı.

Göktaş, Roma’da NTV’nin İtalya temsilcisi ve Anadolu Ajansı’nın İtalya muhabiri olarak görev yaptı. Şubat 2011’de “Başbakanlık Basın Danışmanı” olarak atanması üzerine İtalya’dan Türkiye’ye dönen Göktaş, 2011-2014 yıllarında Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, basın danışmanı olarak çalıştı. Göktaş, Erdoğan’ın 10 Ağustos 2014’te Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra da Cumhurbaşkanlığı basın başdanışmanı olarak görev yaptı.

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı