internet haber sitesi
Reklamı Geç

Merdan Yanardağ’dan Hatipoğlu tepkisi: Hurafe ile bilim yan yana!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yer aldı. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı.

Merdan Yanardağ’dan Hatipoğlu tepkisi: Hurafe ile bilim yan yana!
Merdan Yanardağ’dan Hatipoğlu tepkisi: Hurafe ile bilim yan yana! admin

ABC gazetesi ve Tele1 televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Hatipoğlu’nun üniversite rektörü olmasına tepki göstererek, “AKP’nin eğitimi dinselleştirme, üniversiteyi medreseleştirme siyaseti sürüyor.. Yandaş televizyonlarda yüksek ücretlerle dini sohbet programları yapan ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu,, “Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi” rektörlüğüne atandı, iyi mi! Hurafe ile bilim yan yana!” dedi.

‘TÜRKİYE KARANLIĞA GÖMÜLMEK İSTENİYOR’

Yanardağ, attığı ikinci bir tweet ile şöyle devam etti: “AKP iktidarı ilahiyatçıları, bilim yuvası olması gereken üniversitelerin rektörlüklerine atıyor. Son örnek, tüccar ilahiyatçılardan Nihat Hatipoğlu.. Doğmalara dayanan teoloji ve inanç dünyası ile bilim ve teknoloji bir araya gelemez. Türkiye karanlığa gömülmek isteniyor”.

TELE 1

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı