internet haber sitesi
Reklamı Geç

‘115 hamile çocuk’ davası ertelendi

İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan ‘115 hamile çocuk’ skandalının ikinci duruşmasına dün devam edildi. Küçükçekmece 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. ve hastanenin başhekim yardımcısı A.A., yargılanıyor.

‘115 hamile çocuk’ davası ertelendi
‘115 hamile çocuk’ davası ertelendi admin

Duruşmada skandalı ortaya çıkardığı için görevinden sürülen Sosyal Hizmet Uzmanı İclal Nergiz ifade verdi. Nergiz sözlerine, “N.D ve A.A., ile aynı hastanede çalışıyorduk. 10-18 yaş arası çocukların kaydını tutarak, savcılığa gönderiyorduk. Başhekim yardımcısı ve başhekim de bu dosyaları göndermek üzere ilgili savcılıklara yönlendiriyordu. Ben de 18 yaş altı çocuklar hakkında herhangi bir işlem yapılmadığının farkına varınca bir dosya taraması yaptım” diye başladı.

Uyarıları dinlemediler
İfadesine, 115 çocuğun bildiriminin yapılmadığını fark ettiği anda başhekim yardımcısı A.A’ya gittiğini söyleyerek devam eden Nergis sözlerini şöyle sürdürdü: “Listeyi çıkardım ve başhekim yardımcısı A.A.’ya gidip ‘Hocam bunlar eksik, düzeltilmesi gerek’ şeklinde bildirimde bulundum. Herhangi bir geri bildirim alamadım. En sonunda A.A., ‘Tamam, ben hallediyorum. Siz kendi işinize bakın’ dedi. 2 ayın sonunda tekrar söyledim fakat yine bir geri dönüş yoktu. Bu sefer A.A.,’ya giderek, bu çocuklarla ilgili suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. Bunun üzerine Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ne gönderildim” dedi.

Sanıkların katılmadığı duruşma bu ifadenin ardından 4 Şubat 2019 tarihine ertelendi.

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı