internet haber sitesi
Reklamı Geç

Lavrov, Ankara'da konuştu: İkili ticarette ulusal para birimlerini kullanma imkanını görüşüyoruz

Ankara'da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ortak basın toplantısında konuştu.

Lavrov, Ankara'da konuştu: İkili ticarette ulusal para birimlerini kullanma imkanını görüşüyoruz
Lavrov, Ankara'da konuştu: İkili ticarette ulusal para birimlerini kullanma imkanını görüşüyoruz admin

LAVROV ile ilgili görsel sonucu

10. Büyükelçiler Konferansı için Ankara'ya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğluile ortak basın toplantısı düzenleyip gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Bazı Batılı partnerlerin diplomasi kültürünü yitirmiş halde olduğunu' vurgulayan Lavrov, Türkiye'nin Rusya karşıtı yaptırımlara dahil olmamasını da değerli bulduklarını söyledi.

Lavrov, uluslararası ilişkilerde aklıselimin galip gelmesini ve ülkelerin siyasi önyargılardan arındırılmış diyaloğa dönüş yapmasını umduklarının altını çizdi.

'ABD'NİN TEK TARAFLI YAPTIRIMLARI YASADIŞI, DOLARIN ROLÜ AZALACAK'

ABD'nin yaptırımlarına ilişkin bir başka soruya yanıt veren Lavrov, ABD'nin Türkiye de  dahil diğer ülkelere uyguladığı yaptırımlarının tüm uluslararası ticaret kurallarını ihlal ettiğini kaydederek, ülkelerin dolar kullanımını azaltacağını ve sonuç itibarıyla yaptırımların doların rolünü azaltacağını vurguladı.

Lavrov, "Yaptırımlar hakkında daha önce konuştum. Bunlar yasadışı; uluslararası ticarette geçerli, BM'nin kararlarıyla kabul edilen ve ekonomi alanındaki tek taraflı yaptırımları gayrimeşru kılan ilkeler de dahil tüm ilkeleri ihlal ediyor" diye konuştu. (Sputnik)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı