internet haber sitesi
Reklamı Geç

Atatürk'e hakaret eden AKP'li kadın tutuklandı

Anıtkabir'de çektiği videoda sarfettiği sözler nedeniyle Atatürk'e hakaret suçlamasıyla gözaltına alınan Safiye İnci çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Atatürk'e hakaret eden AKP'li kadın tutuklandı
Atatürk'e hakaret eden AKP'li kadın tutuklandı admin

Atatürk'e hakaret eden AKP'li kadın tutuklandı

Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Safiye İnci tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılığın “Şüpheli şahıs 5186 sayılı yasa’ya muhalefet ederek Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklamaya sevk edilmiştir” açıklamasında bulunduğu Safiye İnci, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

23 yaşındaki Safiye İnci, Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince gözaltına alınmıştı. Safiye İnci’nin Güvenlik Şube Müdürlüğü’ndeki ifade işlemleri tamamlanarak bugün mahkemeye sevkedildi.

İLK İFADESİ

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Safiye İnci, ifadesinde, Anıtkabir’e halasının ve kuzenlerinin ısrarı üzerine gittiğini söyleyerek, “Ben kendim gitmek istemiyordum” dedi. Videoyu kendi isteğiyle çektiğini, kimsenin zorlamadığını ve kimseden yardım almadığını belirtti.

‘ÖZÜR VİDEOSUNU BEN ÇEKMEDİM’

Özür videosunu kendisinin çekmediğini belirten Safiye İnci, “Halam ve kuzenlerim videoyu kaldırmam için beni uyardılar. Ben de 5 dakika içinde kaldırdım ardından ailem tarafından özür videosu çekmem yönünden uyarıldım. Ancak ben hiçbir anlam ifade etmeyeceği ve videonun çoktan yayılmış olduğundan dolayı çekmek istemedim. Ben çekmeyince kuzenim benim adıma özür videosunu çekip kendi hesabından büyük sayfalara attı” dedi.

Ne olmuştu?
Sosyal medyada Safiye İnci isimli kişinin, Anıtkabir’de Türkiye’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk hakkında hakarete varan sözler sarf ettiği bir video yayıldı. Videonun yayılmasının ardından, Atatürk için “(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’ın b*ku olamaz” gibi ifadeler kullanan İnci’nin tutuklanması için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

Ankara Başsavcılığı’nca hakkında soruşturma başlatılan İnci, cumartesi günü gözaltına alındı. Aralarında milletvekilleri ve eski yerel yöneticilerin de yer aldığı AKP’li isimler, yaşananların ardından CHP ya da ‘FETÖ’nün bulunduğunu iddia etse de; İnci daha sonra yayınladığı özür videosunda görüntüleri kendisini kızdıran bir arkadaşına özel olarak attığı savunmasını yaptı.

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı