internet haber sitesi
Reklamı Geç

Tüm yurtta 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs 1919... Bir ulusun kurtuluşu, yeniden doğuşu için başlatılan mücadelenin ilk adımının atıldığı tarihi gün. Türkiye bağımsızlığına giden yolda atılan o ilk adımı her 19 Mayıs'ta artan bir minnet duygusuyla meydanlarda kutluyor. Ellerinde Türk bayraklarıyla Ata'sına koşan gençlerden, gazisine, yaşlısından, çocuğuna. Saygı ve özlemle...

Tüm yurtta 19 Mayıs coşkusu
Tüm yurtta 19 Mayıs coşkusu admin
Haberin videosu için tıklayın!

ANITKABİR

Başkentte ilk tören, Anıtkabir’de yapıldı. Tören öncesi yüzlerce öğrenci, ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir önünde toplandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve beraberindekiler, Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Anıtkabir’e girdi. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Bak, buradan Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.yavuz-alatan-sozcu-3

Bakan Bak, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığınız istiklal mücadelesi, Türk tarihinin en büyük dönüm noktalarından biri olmuştur. O gün Samsun'da yaktığınız istiklal meşalesi aziz milletimizin gönlünde hala ilk günkü aşkla yanmaya devam etmektedir. Dün düşman işgalinden kurtulurken vatan müdafaasına koşan gençlerin yerini, bugün aynı ruhla onların izinden giden istiklal sevdalısı gençler almıştır. Türkiye'yi işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma davasında mücadeleye ve çalışmaya gençlerimiz ile omuz omuza devam ediyoruz. Gençlere armağanınız olan 18 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle başta zat-ı aliniz olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun”

yavuz-alatan-sozcu

Bakan Bak daha sonra, Anıtkabir önünde toplanan öğrencilerin yanına geçerek, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
yavuz-alatan-sozcu-2

KONYA

Konya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, Gençlik Yürüyüşü’nün ardından Kültür Park'ta devam etti.

konya-dha55

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra çeşitli gösteriler sunuldu. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından, öğrenciler spor gösterileri sundu. Program uluslararası spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

SAMSUN

Samsun'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlanıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 99 yıl önce Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a gelişini temsil eden Türk bayrağı askerler tarafından karaya çıkarıldı.

3f6b7f47155552ef62de3b672468e1c5

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla birlikte milli mücadeleyi başlatmak için Samsun'a gelişinin 99'uncu yıl dönümünde kentte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları da başladı. Ilk olarak İlkadım ilçesindeki Anıt Park içinde bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Burada saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Müdürü Ahmet Gürol Karayılmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Kutlamalar daha sonra Tütün İskelesi önündeki Kurtuluş Yolu'nda devam etti. Halk oyunu gösterisi büyük beğeni topladı. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'a çıkışını temsilen Türk bayrağı askerler tarafından karaya çıkarılarak deniz subayı tarafından öpülüp gençlere teslim edildi. Gençler de Türk bayrağını öperek teslim aldı. Türk bayrağının Tütün İskelesi'nden karaya çıkarılmasının ardından buradaki program sona erdi.

 fe628db2f6101c5cba707158b307a77b

MERSİN

Mersin’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, özel sporcuların halk oyunları gösterisi ile devam etti. Öğrencilerin şiir okuduğu ve Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterilerini gerçekleştirdiği törende, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı sporcuların trambolin gösterileri nefesleri kesti. Tören, karate ekibinin şovuyla son buldu.
Törene, Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

00114444

TAKSİM

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi.CHP temsilcileri, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü temsilcilerinin, kendi çelenklerini bıraktıktan sonra tören alanından ayrılmalarını alkışlarla protesto etti.

fca4d769cfab79ac8bfad5443afca40919 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, CHP ve DSP temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, tören alanına girenleri tek tek aradı. Etkinlik programının açıklanmasının ardından başlayan törende, ilk olarak, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çelengi Cumhuriyet Anıtı önüne konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Cemal Reşit Rey Konser Salonunda, İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de katılımıyla bir etkinlik düzenleneceği anonsu yapıldı. Bunun ardından, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü temsilcileri, tören alanından ayrıldı. CHP temsilcileri durumu alkışlarla protesto etti.

CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, Atatürk’ün Samsun’a çıkmasının ardından 99 yıl geçtiğini hatırlatarak “Yani, bugün, parça parça bölünmüş Anadolu’nun biraraya getirildiği gündür. O yüzden, siz anıta çelengi bırakıp kaçamazsınız. O yüzden bu bayramlar halka mal olmuştur. Halkla beraber kutlanmalıdır” dedi. CHP ve DSP temsilcileri daha sonra, kendi çelenklerini anıta bıraktı.

MUŞ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye genelinde olduğu gibi Muş'ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk koyma programı düzenlendi. Sonrasında Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan sporcu ile antrenörler, İstasyon Caddesi üzerinden Muş Valiliği'ne kadar yürüyüş yaptı.

 aw397000_02Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene; Muş Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Emirhan Karakaya, Muş Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş, kamu kurum amirleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Emirhan Karakaya, “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 99. yıldönümünü kutluyoruz. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz özgüveni yüksek, milli şuur ve karakter sahibi gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamalarına, özümsemelerine ve bu ruha sahip çıkarak vatanını, bayrağını temsil etmelerine büyük önem veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet payidar kalması için ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 17'sini oluşturan biz gençler, üstümüze düşen görev ve sorumluluğun bilincindeyiz. Bizler ülkemizin gerek içinde gerekse dışında tehdit amaçlı oluşabilecek her türlü teröre, şiddete ve kör ideolojilere hiçbir surette prim vermeyeceğiz. Bu günü vesile kılarak başta Gazı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad eder, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ederim” dedi.
Karakaya'nın konuşmasının ardından milli sporcunun Muş Valisi Aziz Yıldırım'a ay yıldızlı bayrak vermesinin ardından tekvando ve eskrim gibi çeşitli spor branşında gösteriler yapıldı.

BALIKESİR
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için ilk etkinlik Balıkesir Tren Garı önünde başladı. Gar önünde toplanan öğrenciler dev Türk bayrağı açarak Atatürk Anıtı’na kadar protokol üyeleri ile birlikte yürüdü. Burada düzenlenen törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu Atatürk Anıtına çelenk sundu.

aw396989_01

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinlikler Kurtdereli Spor Salonunda devam etti. Burada ki etkinliklere Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan ve prptokol üyeleri katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu yaptığı konuşmada “19 Mayıs, Kurtuluş meşalesinin Samsun'da yakılarak, elden ele gönülden gönüle dolaştırıldığı gündür. 19 Mayıs, Aziz milletin inanarak yola koyulduğu, kutlu mücadelesinin başlangıcıdır. 9 Mayıs, Türk millî kurtuluş hareketinin doğuşu ve büyük bağımsızlık yürüyüşünün adıdır. 19 Mayıs, Yeni Türk devletinin çağdaş değerlerle dünya da yerini almasıdır. 19 Mayıs, Necip milletimizin onurlu mücadelesinin yeniden şahlanışıdır. 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos, 29 Ekim haykırışının kaynağıdır”dedi.
Konuşmanın ardından etkinlik şiirlerin okunması, müzik dinletisi, halk oyunları gösterileri, sinevizyon sunumu ile devam etti. Program “Gençlerden geleceğe mektup yarışması”, şiir ve türkü yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

İZMİR

İzmir’de, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi törenlerle kutlandı. Kendilerine armağan edilen günün coşkusunu yaşayan gençler, gösterilerini sundu.

İzmir’deki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saat 08.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu’nun çelenk bırakmasıyla başladı. Ardından, öğrencilerin gösterilerinin yer aldığı kutlamalar aynı meydanda yapıldı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın tören alanına gelmesiyle kutlamalara başlandı. Kutlamalara, AK Parti ve CHP’li milletvekillerinin yanı sıra çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.

izmir-dha00

İL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

Düzenlenen kutlama töreninde öğrencilere seslenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı, milletimizin varlığını güçlendiren, umutlarını canlandıran, makus talihimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan, istiklal mücadelesini fiilen başlatan, yeni bir devletin kuruluşu yolunda atılan onurlu bir ilk adımdır. Bu yönüyle 19 Mayıs, milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden, hür ve müstakil yaşama kararlılığından güç alınarak işgale, zulme, emperyalist güçlere karşı verilen bir mücadele, geleceğimizin metni olan cumhuriyetimizin ön sözüdür” dedi. Nüammer Uslu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İyi gününde bir araya gelip heyecanını ve coşkusunu paylaşarak çoğaltan Türk milleti, yeri geldiğinde tarihin en çetin sınavlarında kederde ve acıda birleşmeyi bilmiş bu sınavların üstesinden gelmiştir. Yine bunun en güzel örneğini, 15 Temmuz’da hain FETÖ darbe girişiminde milletimizin ve özellikle gençlerimizin hainlere karşı göstermiş olduğu o kahramanca vatan mücadelesiyle bir kez daha yaşamış olduk.”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uslu’nun konuşmasından sonra, öğrenciler adına konuşmalar yapıldı. Kentteki farklı okullardan ve kulüplerden öğrenciler ile gençler, jimnastik ve trambolin gösterileri sundu. Ayrıca ‘Anadan Ataya Bisiklet Turu’na katılan sporcular, Vali Erol Ayyıldız’a Türk bayrağı verdi. ‘Adım Adım Anadolu’ gösterisi ve paramotor geçişinin ardından törene katılan öğrenciler alanda, Türk bayrağı ile Atatürk posterini açtı, Onuncu Yıl Marşı’nı okudu. Törenin bitmesinden sonra ise alanda İzmir Marşı çalındı. Gösteriler, büyük ilgiyle izlendi. Gösteriler sırasında çalınan hareketli parçalar, protokol üyeleri ve töreni izlemeyele gelenleri de eğlendirdi.

06e040d22af6097b61182ab50311c37f

TRABZON

9 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Valilik önündeki tören alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende protokol üyelerince kentte çeşitli yarışmalarda başarı elde eden sporcular ve öğrencilere ödülleri verildi. Tören öğrencilerin halk oyunları ve spor gösterileriyle devam etti.

701760c1503a6c784dbe86a924d65c66

ARTVİN

Artvin Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim'in çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar kapsamında Artvin Garnizon Şehitliği'nden törenlerin yapılacağı Milli İrade Meydanı'na kadar gerçekleştirilen ‘Gençlik Yürüyüşü' düzenlendi. Yürüyüşte Artvin Gençlik Merkezi öğrencileri dev Türk Bayrağı taşıdı. Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrencilerin katılımıyla Milli İrade Meydanı'nda yapılan törende saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Törende protokol üyelerince düzenlenen şampiyonalarda başarı elde eden sporcular ve kulüplerine ödülleri verildi. Sporcuların, tekvando ve karate gösterimiyle tören sona erdi.

8eab2079aa95941f15363b98ae9080d5

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı valilik önünde yapılan etkinliklerle kutlandı. Geniş güvenlik önemleri altında düzenlenen kutlama programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Cumali Atilla, AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuması ile devam etti. Küçük çocukların halay gösterilerinin ardından, öğrenciler Karadeniz bölgesine özgü foklor oyunu sergilendi. Horon tepen öğrencilerin etkinlikleri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Karadeniz ekibinin ardından sahneye bu kez Diyarbakır ekibi çıktı. Kürtçe müzikler eşliğinde halay çeken öğrenciler,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı zılgıtlar çekerek kutladı. Kutlamalar, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hediyelerini vermesiyle son buldu.

DHA- İHA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı