internet haber sitesi
Reklamı Geç

Trakya Günleri Ankara'yı mest etti

19-22 Nisan 2018 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “1. Trakya Tanıtım Günleri” etkinliği Ankara’da büyük ilgi ile karşılandı. İlk defa gerçekleştirilen ve Edirne-Tekirdağ-Kırklareli illerinin katıldığı büyük çaplı organizasyon herkesin takdirini topladı.

Trakya Günleri Ankara'yı mest etti
Trakya Günleri Ankara'yı mest etti admin

Trakya günleri Ankara’yı salladı

Dört gün boyunca doyumsuz eğlence eşliğinde, Trakya'nın değerleri ile tanışan Ankara halkı etkinliği büyük bir beğeni ile karşıladı. Edirne Bando Gösterisi, Kırkpınar yağlı güreş gösterisi, Kırklareli Cumhuriyet Kadınları Korosu, Süleymanpaşa Folklor Ekibi, Tekirdağ Roman Halk Dansları Topluluğu, Ergene Deliorman Türkü Ekibi,  Edirne Halk Dansları Toplululuğu'nun gösterileriyle görkemli bir açılış yapan Trakya Tanıtım günleri dört gün boyunca kesintisiz olarak Ankaralıları eğlenceye doyurdu.

TRAKYA KÜLTÜRÜ TANITILDI

Diğer yandan Trakya'nın tarihi ve kültürel tanıtımının da yapıldığı organizasyonda Trakya kültürünün zenginliği Ankaralılar ile buluştu. Tüm belediyeleri, kaymakamlıkları ile Ankara'ya akın eden Trakya kültürünü ve değerlerini Ankara halkına tanıttı.

ANKARALILAR CİĞERE DOYDU

İlk defa Trakya ile buluşan Ankaralılar Trakya'nın lezzetlerine doyamadı. Etkinlik süresince 1,5 ton Edirne ciğeri ve 3 ton Uzunköprü ve Tekirdağ köftesi tüketildi. Ciğer ve köftenin yanı sıra Trakya süt ürünleri, kavala kurabiyesi, peynir helvası gibi lezzetlerde büyük ilgi gördü.

FOTO:SÖZCÜFoto: SÖZCÜ

CUMHURİYET KADINLARINA BÜYÜK İLGİ

Yaşları 45-80 arasında değişen Kırklareli Eğtuğrul Köyü Trakya'nın ile ilgili Cumhuriyet Kadınları Korusu'nun “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” marşını söylemeleri sebebiyle sahneden indirildiğine ilişkin bilgilerin Trakyalılar Vakfı yetkilileri ve Cumhuriyet Kadınları Korusu şefi Şükran Akdeniz ile yapılan görüşmeler sonucunda gerçeği yansıtmadığını belirtildi. Edinilen bilgiye Cumhuriyet kadınları etkinlik süresince iki kez sahne aldı ve her iki gösterisi büyük bir ilgi ile karşılandı

TRAKYA İÇİN BÜYÜK ADIM

Etkinliği düzenleyen Trakyalılar Vakfı Başkanı Gökhan Özgöç “Bu etkinliği gerçekleştirebilmek için vakıf yönetimi olarak çok fazla mücadele ettik. Başarabildiğimiz için gururluyuz. Bölgemizin bir araya gelmesi, tanıtımını yapılması ve kalkınması için çok önemli bir adım olan bu etkinlik büyük bir başlangıç olmuştur. Her yıl tekrarını gerçekleştirmek istediğimiz bu etkinliğimiz gelecek yıllarda çok daha büyük ve çok daha güzel olacaktır. Trakyalılar Vakfı olarak tek amacımız bölgemizin kalkınmasına, gelişimine destek olmak, hemşehrilerimizi bir ara getirmek gönül birliğimizi sağlamaktır. Bu yolda bizden desteğini esirgemeyen öncelikle tüm vakıf üyelerimize, ardından tüm valilerimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, Trakya Kalkınma Ajansımıza, kaymakamlarımıza çok teşekkür ederiz” açıklamalarında bulundu. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı