internet haber sitesi
Reklamı Geç

Savaş ve medya (II)

Deneyimli gazeteci Zafer Arapkirli Facebook'ta paylaştığı 'Savaş ve Medya (II)' başlıklı yazısında medyanın haber yapma konusundaki sorumsuz yaklaşımını eleştirdi. TSK'nın yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı hakkında yapılan haberlerin, güç oranı ve konumu dahil olmak üzere tüm detayların uluorta haberleştirilmesinin sakıncalarına dikkat çeken Arapkirli'nin paylaşımı şöyle:

Savaş ve medya (II)
Savaş ve medya (II) admin

"SAVAŞ VE MEDYA (II)

Bu ülke tarihinin ilk askeri harekâtı değil bu. Son da olmayacak. Belâlı bir bölgede bulunmanın bir bedeli bu.

Ama belki de tam da bu yüzden biraz eğitimli ve biraz donanımlı olması gerekmiyor mu bu ülke medyasının? Oysa bakıyoruz, amatörlük diz boyu. Finlandiya ya da Lüksemburg medyası daha donanımlıdır bizden. Yeminle.

Medya kuruluşlarının sıcak bölgeye yolladıkları muhabirlerinin, neredeyse tabancayı tüfekten, bombayı füzeden, tankı zırhlı taşıyıcıdan, havanı geri tepmesiz toptan ayıracak kadar bile bilgisi yok.

Bir de "güvenlik açısından" son derece sakıncalı haltlar yiyorlar her gün. Mesela : Hangi birliklerimizin (adres ve sayı vererek) nereden nereye intikal ettirildiğini anlatan mı istersin? Cephede hangi stratejik mevzileri ele geçirip hangi tepenin neresinde kontrol ve gözetleme noktaları kurduğumuzu ballandıra ballandıra anlatın mı ararsın? Askerlerimizin subaylarımızın ağzından demeç almak için birbiri ile yarışıp o askerlerin kimliklerini açığa çıkaranlar mı?

Yahu, unuttuğunuz bir şey var arkadaşlar..

Orada TSK'nın savaştığı düşman, sıradan bir düşman değil. Ülke içinde bir hayli (ve onyıllardır) örgütlü bir terör örgütünden söz ediyoruz. Burada eylem yapma, burada insanları bulup kendisine ya da ailesine yakınlarına zarar verme potansiyeli taşıyan bir örgüt bu. Aklınızı mı kaçırdınız siz?

Biraz düşünceli olamaz mısınız? Çarpıcı röportaj yapayım derken niye "göz çıkarmak" istersiniz?

Medya kuruluşlarını yönetenler arasında bu işleri azıcık bilen kimse yok mudur? O kadar güvenik uzmanı eski asker çıkarıyorsunuz programlara. Sadece konuşturmakla yetinmeyip biraz da onlardan bu konularda bilgi almak, eğitim almak, en azından sahaya sürdüğünüz muhabirlerinizi eğittirmek aklınıza hiç gelmez mi?

Bu işler çocuk oyunu değil hanımlar beyler.

İnsan canından söz ediyoruz. Ülke güvenliğinden söz ediyoruz. Alkınızı başınıza alın."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı