internet haber sitesi
Reklamı Geç

ABD ile ilişkilerimizi normalleştirme konusunda mutabakata vardık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ortak basın toplantısı düzenliyor.

ABD ile ilişkilerimizi normalleştirme konusunda mutabakata vardık
ABD ile ilişkilerimizi normalleştirme konusunda mutabakata vardık admin

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, "Dün akşam ilişkilerimiz normalleştirme konusunda mutabakata vardık" dedi, ABD ile ortak mekanizma kurulacağını söyledi. Tillerson ise ABD ve Türkiye'nin Suriye konusundaki hedeflerinin örtüştüğünü belirtti, "Artık yalnız hareket etmeyeceğiz. ABD başka Türkiye başka bir şey yapmayacak" ifadelerini kullandı.

FETÖ’ye ilişkin ABD’nin bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı konusundaki soruya yanıt veren ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un “Örgüt” ifadesini kullanması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmede de bu konunun gündeme geldiğini belirten Tillerson “Tabi ki bu bir örgüt. Bu örgütle ilgili delilleri inceleyeceğiz, gerçekten ABD’de açık bir soruşturma yürütülüyor” dedi.

İşte Çavuşoğlu'nun açıklamasından satır başları...

“ABD ile kritik bir aşamadayız.

Dün akşam her iki taraf da beklentilerini kaygılarını açık bir şekilde dile getirmiştir. Dün akşam ilişkilerimiz normalleştirme konusunda mutabakata vardık. Her iki tarafın da beklentileri var. FETÖ ile mücadele konusunda beklentilerimiz net bir şekilde dile getirdik.

Yaşamsal kaygılarımızın ciddiye alındığını görmek istiyoruz. Bugüne kadar konuştuğumuz konular oldu tutulmayan sözler oldu. İlişkileri normalleştirmek için yeni mekanizmalar oluşturma kararı aldık. Biri konsolosluk oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı