internet haber sitesi
Reklamı Geç

Aman ha, sevgili kardeşim!..

Nevşin Mengü'nün CHP PM adaylığı açıklamasının ardında deneyimli gazeteci Zafer Arapkirli, sosyal medya hesabından uyarı niteliğinde bir yazı paylaştı.

Aman ha, sevgili kardeşim!..
Aman ha, sevgili kardeşim!.. admin

"AMAN HA, SEVGİLİ KARDEŞİM!..

Bir süre önce CNN Türk'ten gönderilen meslektaşım Nevşin Mengü'nün, CHP'de Parti Meclisi üyeliğine aday olduğu yolunda haberler çıkmış... O da şu açıklamayı yapmış:

“...Şokluk bir durum yok, listeye koyalım diye kendileri aradı, kendileri karar verdi ............ PM üyeliği konusunda bir talebim olmadı, teklif partiden geldi. Kendileri talep etti prosedürü kendileri oturtamadı benlik bir durum yok”

Daha sonra da, "Zaten kurultay öncesi partiye üye olmadığı için, bunun yasal olarak da mümkün olamayacağı" ortaya çıktı.

Buradan açıkça sesleniyorum, sevgili kardeşim Nevşin'e ve aktif gazetecilik yapan başka kardeşlerime:

- Siyaset ayıp değil. Siyasete girmek de yanlış değil.

- Gün olur, bir gazeteci de kalkıp da, "Ben bir partide aktif siyasete katılacağım" diyebilir. Bunu yapan çok oldu. Olacak da.

- Sürekli olarak eleştirdiğiniz şeyleri düzeltmek için bir örgütlü yapının içinde görev almak, ya da görev (rol) ya da makam teklif edildiğinde bunu reddedip etmemek de, özgürlük meselesidir. Herkesin hakkı olmalı.

- Ancak, aktif gazetecilik yapmakta olan ve bunu hakkınca yerine getiren insanların (ki Nevşin kardeşimi öyle görürüm) en azından bu dönem "İşin bu tarafında" kalmalarını hararetle tavsiye ederim.

- Partileri, partilerin ve siyasetin genel işleyişini genel anlamda (naçizane) biraz bildiğimden, "Yok.. Ben almiim.." demenin daha isabetli olacağına inanırım.

(Sevgili Nevşin'in, "üye bile olmadan böyle bir şeye heveslenmiş-niyetlenmiş olabileceğini" düşünmek bile istemiyorum tabii.. Orası da ayrı konu)"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı