internet haber sitesi
Reklamı Geç

Konya'da 129 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

KONYA'da bir mahallede 129 kişi, içtikleri sudan zehirlendikleri şüphesiyle karın ağrısı, ishal ve kusma şikayeti üzerine hastaneye kaldırıldı. Mahalle sakinleri, rahatsızlanan kişi sayının 300'ün üzerinde olduğunu bazılarının ise hastaneye gitmediğini belirtti. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, hastalara gastroenterit (ishal) teşhisi konduğu içme suyunda yapılan tetkiklerde ise suyun temiz olduğu, hastalığa neden olabilecek bulgulara rastlanılmadığını söyledi.

Konya'da 129 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
Konya'da 129 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı admin

Kent merkezine 14 kilometre uzaklıktaki  yaklaşık bin 500 nüfuslu Tatköy Mahallesi'nde geçen perşembe gününden itibaren çoğu çocuk olmak üzere çok   129 kişide, karın ağrısı, ishal ve kusma şikayetleri başladı.  129 kişi içtikleri şebeke suyundan zehirlendikleri şüphesiyle farklı zamanlarda kentteki çeşitli hastanelere giderek tedavi altına alındı.  Yapılan tetkiklerinde 'su kirliliğine maruz kalma' tanısıyla  gastroenterit (ishal) teşhisi kondu.  Çoğu aile polise şikayette bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi,  mahalledeki ev  ve işyerlerinden su numune  aldı.  

KURUMLAR, SUYUN TEMİZ OLDUĞUNU İLERİ SÜRDÜ 

Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, hastalara gastroenterit (ishal) teşhisi konduğunu, içme suyunda yapılan tetkiklerde ise suyun temiz olduğu, hastalığa neden olabilecek bulgulara rastlanılmadığını söyledi. 

KOSKİ yetkilileri de, geçen perşembe gününden itibaren farklı noktalardan numene aldıklarını ancak suyun temiz çıktığını, bugün ise her ihtimale karşı mahallenin şebeke hattının su kaynağını değiştirdiklerini ve çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

RAPORDA: SU KİRLİLİĞİNE MARUZ KALMA 

3 çocuğu ile babasının rahatsızlanıp hastaneye kaldırdığını belirten mahalle sakinlerinden Ali Evgin, şunları söyledi:

"Geçen perşembe gününden itibaren hastalarımız, Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Gültepe mahallesinde boş araziye roket düştü. Ölen yada yaralanan kimsenin olmadığı  olayda güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemi aldıHatay'ın Reyhanlı ilçesi Gültepe mahallesinde boş araziye roket düştü. Ölen yada yaralanan kimsenin olmadığı  olayda güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemi aldıgece -gündüz, şahsi araçlar veya ambulanslarla hastanelere götürülüyor. Rahatsızlanan kişi sayısı 300'ün üzerindedir. Bazıları da hastaneye gitmedi. Ben çocuklarımı ve babamı hastaneye götürdüm. Hastaneden bize verilen raporda, 'Su kirliliğine maruz kalma' ve 'adli vaka' diye yazıyor. Ancak yetkililer, bize ne açıklama yapıyor ne bilgilendiriyor.  KOSKİ suyumuz temiz diyor, ama belge göstermiyor.  Ben onlara hastaneden bize verilen raporları gösteriyorum. Bizim belgemiz var. Onların belgesi nerede? "

Kendisiyle birlikte ailesinden 5 kişinin karın ağrısı, kusma, ishal ve halsizlik şikayeti üzerine hastanede tedavi olduğunu ifade eden Mehmet Ebiri, "KOSKİ, su temiz diyor ama bu yeterli değil. Ülkemizin şu an bulunduğu ortam çok farklı. Birileri ya sabotaj düzenleyip saldırdıysa. Onun incelenmesini istiyoruz. KOSKi yetkilileri depoyu temizledik diyorlar, inceleme yapılmadan niye temizliyorlar. Su temiz ise doktorlar niye çeşmelerden su içmeyin diyor." diye konuştu. (DHA)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı