internet haber sitesi
Reklamı Geç

Son dakika… İsrail’den Erdoğan’a küstah yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP grup toplantısında İsrail ile sarf ettiği sözlere İsrail'den küstah yanıt geldi.

Son dakika… İsrail’den Erdoğan’a küstah yanıt
Son dakika… İsrail’den Erdoğan’a küstah yanıt admin

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP grup toplantısındaki sözlerine yetkililerden yanıt geldi. Haaretz’e göre, ismi açıklanmayan üst düzey bir yetkili yanıt olarak, “Türkiye kabul etse de etmese de Kudüs 3000 yıldır Yahudilerin, 70 yıldır da İsrail başkentidir” ifadelerini kullandı. Bu açıklamayı yapan ismin ise İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emanuel Nahson olduğu belirtildi.

İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett, Erdoğan’ın açıklamalarına, “Her zaman eleştiren birileri olacaktır. Fakat günün sonunda, Erdoğan’ın sevgisini kazanmaktansa birleşmiş bir Kudüs’e sahip olmak daha iyi” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan grup toplantısında kullandığı ifadelerde ABD Başkanı Trump ve İsrail’e sert ifadelerle yüklenmişti. Erdoğan, “Kudüs kırmızı çizgimizdir” ifadelerini kullanmış ve İsrail ile diplomatik ilişkilerin kesilebileceği yorumunda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı Trump’a da Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımak gibi bir adım atmaması tavsiyesinde bulunmuştu. (SÖZCÜ)

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı