internet haber sitesi
Reklamı Geç

Nüfus müdürlüklerindeki yoğunluk vatandaşa çile oldu

Türkiye'deki nüfus müdürlüklerinin hemen hemen hepsinde inanılmaz bir yoğunluk var. Çünkü vatandaşlar bayram tatilinin ardından mesaiye başlayan nüfus müdürlüklerine akın etti.

Nüfus müdürlüklerindeki yoğunluk vatandaşa çile oldu
Nüfus müdürlüklerindeki yoğunluk vatandaşa çile oldu admin

Kimi yeni doğan bebeğine kimlik çıkartmak, kimi evladını okula kaydettirebilmek için adres taşımak, kimi ise yeni kimlik kartını çıkarmak için uğraşıyor. Nüfusun yoğun olduğu İstanbul’da Esenyurt ve Bağcılar nüfus müdürlüklerinde ise vatandaşlar kendi sıra listesini oluşturunca kavga da kaçınılmaz oldu.nufus-1

ESENYURT NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ’NDE KAVGA

İzdihamdan vatandaş sıra alamıyor. Bugün çareyi kendi listelerini yapmakta bulmuşlar. Bir vatandaş hazırladığı sıra listesini okuyor. Tepkiler de hemen ardından geliyor. İçeride ise tam bir karmaşa var. Beklemekten ve belirsizlikten bunalan vatandaşlar nüfus müdürlüğü personeli ile tartışıyor.

BAĞCILAR’DA İZDİHAM

Bağcılar Nüfus Müdürlüğü’nde de benzer görüntüler var. Müdürlük içinde yoğunluk olmaması için bir personel dışarıda, randevulu vatandaşların adını okuyor. Sıra ile insanların içeri alınacağını belirten personele randevusuz vatandaşlar tepki gösteriyor.nufus-3

KAĞITHANE’DE ÖĞRENCİ YOĞUNLUĞU

Daha iyi bir devlet okuluna kayıt yaptırabilmek düşüncesiyle çocuğunu yanına alan veliler nüfus müdürlüğüne gelmiş. Eş dost akrabalarının adresine evlatlarını yerleşmiş gösterip çocuğunu okula kayıt ettirmek isteyen velilerin yoğunluğuna bir de yeni (çipli) kimlik kartı çıkarmak isteyenler eklenmiş.

OHAL’DE KİMLİK SORUNU

Nüfus müdürlüklerindeki yoğunluğa bir diğer sebep de kimliğini yenilemek isteyenler. Eski nüfus cüzdanını yenilemek isteyenler direkt olarak nüfus müdürlüklerine gidip işlem yapamıyor. Bu kişilerin randevu sisteminden randevu almalarının gerektiği belirtiliyor. Ancak vatandaşlar “sistem yeni kimlik için 1-2 ay sonrasına gün veriyor diyor. Kimlik kartını kaybedenler ise OHAL’de kimliksiz gezmemek için nüfus müdürlüklerine geliyor. Ancak yoğunluk sebebiyle uzun saatler sıra beklemek zorunda kalıyorlar. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı