internet haber sitesi
Reklamı Geç

Diyanet’in FETÖ raporunda tarihi ‘itiraflar’ var…

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kurumun hazırladığı FETÖ raporunu "Bir yandan Peygamber Efendimizi İzmir'e getiriyor, (Fethullah Gülen) haşa ayaklarına getiriyor bir yandan meleklerle konuştuğunu söylüyor. Sadece Allah ve Peygamber değil Kuranı Kerim de suistimal ediliyor" sözleriyle açıkladı. Görmez'in konuşmasının ardından Din İşleri Yüksel Kurulu'nun hazırladığı FETÖ raporu 'Fethullah Gülen'in eski videoları' eşliğinde açıklandı.

Diyanet’in FETÖ raporunda tarihi ‘itiraflar’ var…
Diyanet’in FETÖ raporunda tarihi ‘itiraflar’ var… admin

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu’nun hazırladığı ‘FETÖ raporu’ öncesi bir konuşma yaptı. Konuşmasında FETÖ’nün ‘tarihi gelişimini’ anlatan Görmez, örgütün gelişmek ve büyümek için nasıl bir yöntem izlediğini tek tek anlattı.

İşte Görmez’in açıklamaları:

Batıni ve Haşhaşilere karşı Gazali'nin mücadelesi ne anlam ifade ediyorsa, FETÖ'ye karşı yapılan bu çalışma da o anlamı ifade ediyor. FETÖ’nün vaazlarını,kitaplarını ve dergilerini inceleyen Din İşleri Yüksek Kurulu FETÖ’nün sızma hareketinin arka planını ortaya çıkarmıştır.

FETÖ örgütü bir din istismarı hareketidir. Belki gelecek için geçmişten ders çıkarmayı başarabiliriz. Çalışmamız bu amaçla yapıldı. Çalışmamız bu hareketin düşüncelerinin arka planını ortaya çıkarmıştır.
FETÖ sadece devletlere değil, düşüncelere, inançlara, kalplere bir sızma hareketedir.
Yanlış bilgileri doğru bilgilerle harmanlayarak verdiler. Hemen her konuşmada mutlaka saptırıcı bir ifade adeta satır arasına gizlenmiştir.
FETÖ elebaşının yöntemi o kadar karmayık değildir aslında. Yalnızca bilinçli olmanız gerekiyor. Yöntemleri;  Kendini kast ettiği halde 3. şahıslar üzerinden konuşmak. Kibri tevazu olarak pazarlamak…
Takiye sözlerle insanların zihinlerine inançlarına ve değerlerine sızmıştır.

Bir yandan peygamber efendimizi İzmir’e getiyor, haşa ayaklarına getiriyor bir yandan meleklerle konuştuğunu söylüyor. Meleklerle görüştüğünü, kendisine Hak’tan nida geldiğini iddia ediyor.
Ne hazindir ki bu sözleri cami kürsüsünde söylemiştir. Bu sözler onun sapkınlık derecesini göstermesi açısından önemli. Sadece Allah ve Peygamber değil Kuranı Kerim de suistimal ediliyor.

FETÖ elebaşısı için ayetler sadece araç ve işarettir. Onun için hiçbir şeyin gerçekliği yoktur. FETÖ elebaşısı kendisi için Allah’ın ulaşılabilir peygamberlerin dokunulabilir olduğu bir dünya kuruyor.

Sızıntı dergisinde 19 bir resim kullanılmış. Bunlardan  8 bini başka inanç dünyasının sembollerinden ibarettir. Sızıntı’nın bir sayısında kucağında İsa, Meryem temsili ile karşılaşıyoruz.
Adı Sızıntı ya gençlerin bilincine sızmaya çalışıyor. Zihinleri yeterince bulandırdıktan sonra tüm konuşmalarında işi Mesih’e bağlıyor.

FETÖ için diyalog dünyaya yayılmanın bir aracıdır. Camiyi istismar etmiş, kürsüyü kirletmiştir.

FETÖ, masum çocukların barınma ihtiyacını kullanarak zihinlerine sızmak için propaganda yapmıştır, sürekli telkinler yapmıştır.

Umarız devletimiz gelecekte böyle sızmalarda ferasetini vaktiyle devreye sokacaktır.

Görmez’in açıklamasının ardından Diyanet İşleri Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan ve Fethullah Gülen’in Diyanet içerisinden başlamak üzere, devlete nasıl sızıp ‘geliştiği’ örnekleriyle anlatıldı. Sunumda FETÖ lideri Gülen’in eski sözde vaaz videolarına da yer verildi.

(sözcü)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı