internet haber sitesi
Reklamı Geç

Son Dakika...Tuncay Özkan ‘O DİSKİ’ savcılığa teslim etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2007 yılında Tuncay Özkan'a gelen bir diskteki bilgilerin Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderildiğini ancak dosyanın Akın Öztürk tarafından kapatıldığını açıkladı. Bu açıklamadan hemen sonra CHP Milletvekili Özkan, söz konusu diski savcılığa teslim etti.

Son Dakika...Tuncay Özkan ‘O DİSKİ’ savcılığa teslim etti
Son Dakika...Tuncay Özkan ‘O DİSKİ’ savcılığa teslim etti admin

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün yaptığı grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kendisi de FETÖ’nün kurduğu Ergenekon kumpası mağduru olan CHP İstanbul milletvekili Tuncay Özkan’a 2007 yılında bir disk geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Özkan’a gelen disk Genelkurmaya ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na gitti ve dosyayı kapatan Akın Öztürk şu an hapiste” dedi.

Kılıçdaroğlu, bu bilgiyi verdikten sonra, Özkan’ın bugün ‘o diski’ savcılığa da teslim edeceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından hemen sonra da Tuncay Özkan diski savcılığa teslim etti. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, YAŞ üyesi olduğu dönem gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, darbe komitesinin  askeri kanadın 1 numarası olmakla suçlanıyor.

FLASH DİSKİN İÇİNDE NELER VAR

Tuncay Özkan'ın savcığa teslim ettiği flash diskin içinde FETÖ'nün arşivleri var. Özkan bu flash diski Hilmi Özkök’ün Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde, o zaman Kara Kuvvetleri Komutanı olan İlker Başbuğ'a verdi. Başbuğ ise flash diski Hilmi Özkök'e teslim etti.

Dönemin Genelkurmay Başkanı Özkök flash diski Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na göndererek soruşturma başlatılmasını istiyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde soruşturma için “Güneş Çalışma Grubu” kuruluyor. Akın Öztürk'ün başında olduğu bu grup listedeki Fethullahçıları aklayıp, Fethullahçıların karşısında olan isimlere soruşturma açıyor ve ardından dosyayı kapatıyor.

Tuncay Özkan'ın bugün savcılığa verdiği bu flash diskin içinde ise FETÖ'nün askeriyeden sivil yapılanmaya kadar bütün belgeleri, örgütlenmesi, topladığı paralar, düşmanlarına ilişkin fişlemesi var. Askeriyede binlerce kişilik kendi müridlerinin ve karşıtlarının listesi de bulunuyor.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı