internet haber sitesi
Reklamı Geç

Başsavcılık’tan ABD Büyükelçiliği’ne yanıt

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ABD Büyükelçiği'nin açıklamasına yanıt verdi. Başsavcılık'tan yapılan açıklamada ABD Büyükelçiliği'ne gönderilen yazının bugün 15:26'da büyükelçiliğe ulaştığı açıklandı.

Başsavcılık’tan ABD Büyükelçiliği’ne yanıt
Başsavcılık’tan ABD Büyükelçiliği’ne yanıt admin

MİT TIR'larının durdurulmasına yönelik hazırlanan iddianameye ilişkin ABD Büyükelçilği'nin ‘'Bize İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığın bizden bilgi, istemedi'' açıklamasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gönderilen yazının 5 Temmuz (Bugün) 15.26'da Büyükelçiliğe ulaştığını bildirdi.

İşte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ABD Büyükelçiliği’nden bilgi istediği belge…

belge

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan imzalı bilgi talebinin, 30 Haziran'da postaya verilerek Büyükelçiliğe gönderildiği ifade edildi. Posta takibi bilgilerine göre de bilgi talebi yazısının 4 Temmuz'da Ankara Çankaya'daki postanedeki ulaştığı ardından da 5 Temmuz (Bugün) 15.26'da ABD Büyükelçiliğine teslim edildiği öğrenildi.

Başsavcılığın, ABD Büyükelçiliğe gönderdiği yazıda, FETÖ'nün sivil imamlarından olan Bayram Andaç ve Muharrem Gözüküçük'ün TIR'ların durdurulduğu 19 Ocak 2014'tan bir gün sonra ABD Büyükelçiliğini telefonla aradıkları belirtilerek, ‘'Hangi gerekçe ile büyükelçiliğiniz ve İstanbul Başkonsolosluğunuzun arandığının, Hangi görevlilerle görüşmeler yapıldığının, görüşme konusu ve mahiyetinin ivedi olarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza bildirilmesini rica ederiz'' denildi.
MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, öğretmen olduğu tespit edilen sivil imam Bayram Andaç'ın ABD Büyükelçiliği ile 20 Ocak 2014'te 42 saniye, yine aynı günün akşamı 46 saniye görüşme yaptığı belirtildi. Andaç'ın bu görüşmeden bir dakika sonra da İstanbul Başkonsolosluğunu arayarak 36 saniye görüştüğü tespit edildi. Andaç'ın, 24 Ocak saat 09.04'te de yine ABD Büyükelçiliğini arayarak 102, 21 Şubat'ta da 101 saniyelik bir görüşme yaptığı belirlendi.
Ankara İl Jandarma İstihbarat Komutanı Yarbay Erdal Turna'dan sorumlu FETÖ imamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışanı Muharrem Gözüküçük'ün de ABD Büyükelçiliği ile 6 Nisan saat 11.48’de 155, saat 11.51’de de 33 saniye görüşme yaptı. Gözüküçük'ün 23 Mayıs 2016'da firar ettiği öğrenildi.

TIR'ların durdurulduğu gün olay yerinde olan sivil imamların, “patates hat” diye tabir edilen hatlar kullandıkları öğrenildi. Bu hatların da 1-19 Ocak 2014 tarihleri arasında kullandıkları belirlendi. Sivil imamların 19 günlük sürede bu hatlarla kendi aralarında ve emirlerindeki askerlerle konuştukları 19 Ocak gecesi de hatları iptal ettirdikleri belirtildi. İddianamede ayrıca imamların olay yerine gidip TIR'ların durdurulmasını sevk ve idare ettiği de ifade edildi. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı