internet haber sitesi
Reklamı Geç

Adalet Yürüyüşü’nde on yedinci gün sona erdi

Adalet Yürüyüşü'nde İstanbul'a kalan mesafe azaldıkça sayı da artıyor. 17. gününde yürüyüşe katılanların sayısı 20 bine dayandı. Kortejin uzunluğu en az 7 kilometre... Yürüyüşün 17. günü tamamlandı. Yürüyüşçüler toplam 15.8 kilometre yol katetti. İkiye bölünmüş ilk etapta toplam 8 kilometre yüründü. Daha sonraki etaplar da 8 kilometreye yakın devam eden kortej Sakarya'daki Osmangazi Caddesi'nin D-100 karayolu kesişiminde kamp yapıp dinlenmeye geçildi. Bugün konvoya yönelik sözlü ve işaretli tacizler artınca kamp yerinde katılımcılara provokasyon uyarısında bulunuldu. Adalet Korteji yarın sabah aynı noktadan yola çıkacak. 17 gün önce Ankara'daki Güvenpark'tan yola çıkan kortej 300 kilometre yürümüş oldu. İstanbul Maltepe'deki hedefe ise 120 kilometre kaldı. Beytullah Kirazcı (CHP Niğde Kemerhisar Belediye Başkanı), Sekan Topal (CHP Hatay Milletvekili), Ömer Fethi Gürer (CHP Niğde Milletvekili) ve Eren Erdem (CHP İstanbul Milletvekili) canlı yayında gündemi değerlendiriyorlar.

Adalet Yürüyüşü’nde on yedinci gün sona erdi
Adalet Yürüyüşü’nde on yedinci gün sona erdi admin

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark'tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on yedinci gününde de İstanbul'a doğru yürüyüşüne devam ediyor.

FOTO:DHA

Foto: DHA

TARİHİ YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR

ADALET KONVOYU’NA ‘PROVOKASYON’ UYARISI

Adalet Yürüyüşü’nün Sakarya etabında konvoya yönelik sözlü ve işaretli tacizler artınca bugün konaklanacak Sakarya içindeki alanda katılımcılara provokosyan uyarısında bulunuldu. Yapılan anonslarda yürüyüşçülere nasıl bir taciz olursa olsun buna alkışlarla karşılık verilmesi istendi. Anonsta ‘bir alkış bin sözden daha etkilidir’ denildi. Yürüyüşçülere sadece ‘hak, hukuk, adalet sloganı’ ile yürünülmesi hatırlatıldı.

18:30 – Adalet Yürüyüşü’nün 17. günü tamamlandı. Yürüyüşçüler toplam 15.8 kilometre yol katetti. İkiye bölünmüş ilk etapta toplam 8 kilometre yüründü. Daha sonraki etaplar da 8 kilometreye yakın devam eden kortej kamp yapacağı Sakarya şehir merkezine ulaştı.

15:30 – Kılıçdaroğlu mola yerinde de yürüyüşe katılanlarla biraraya geldi. Yürüyüşe katılan yazarlar Aslı Erdoğan, Aslı Perker, Ceren Sözeri, Belma Fırat, Hacer Yeni, Ilgın Sönmez, Nazlı Karabıyıkoğlu, Ayşegül Tözeren, Ruhan Bilkay, Karen Alguadiş, Ebru Nihan Celkan ve Ayşe Önal Kılıçdaroğlu’nun yanına gelerek destek mesajı verdi. Kılıçdaroğlu da kadınların hediyesi olan ve ‘kadın dayanışmasını’ simgeleyen mor fuları boynuna takarak onlara desteklerinden ötürü teşekkür etti.

FOTO:SÖZCÜFoto: Sözcü

11:00 İlk mola verildi. Kortejdeki katılımcıların sayısı da netleşmeye başladı. CHP’li Mahmut Tanal kortejin büyüklüğü için ‘En az 20 bin kişi’ dedi. Kuyruğun uzunluğu ise yaklaşık 7 kilometre.

FOTO:SÖZCÜ

FOTO:SÖZCÜ

09:30-  Kortejin coşkulu yolculuğu sürüyor. Bugün yürüyüşe İhsan Eliaçık, Mustafa Sarıgül gibi isimlerin yanı sıra  17 baroya üye 300 avukat da destek veriyor.

FOTO:SÖZCÜ - Meclis'ten yaptığı canlı yayınlarla tanınan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, kişisel sosyal medya hesaplarından korteji canlı yayınlamaya devam ediyor.

FOTO:SÖZCÜ – Meclis’ten yaptığı canlı yayınlarla tanınan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, kişisel sosyal medya hesaplarından korteji canlı yayınlamaya devam ediyor.

09:00 – Yürüyüş devam ediyor. 1011 metrelik (10 Kasım için özel olarak hazırlanan) dev Türk Bayrağı açıldı. Kortejin uzunluğu en az 5 kilometre. Bugün yürüyüşe; taraftar grupları da katıldı.

FOTO:SÖZCÜ

FOTO:SÖZCÜ

08:10 -Kortej, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kısa basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçti.

FOTO:İHA - Kendilerini 'Antikapitalist Müslümanlar' olarak nitelendiren bir grup,, 'Allah adaleti emreder' yazılı pankart açtı.

FOTO:İHA – Kendilerini ‘Antikapitalist Müslümanlar’ olarak nitelendiren bir grup,, ‘Allah adaleti emreder’ yazılı pankart açtı.

KILIÇDAROĞLU: ADALET DUYGUSUNU YÜCELTELİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Adalet Yürüyüşü’nün 17’nci gününe başlarken, Sakarya’nın Akyazı İlçesi Ormanköy Mevkii’ndeki mola yerinde açıklamada bulundu. Adalet duygusunun yüceltilmesini, adaletli davranılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, “17’nci günümüze başlıyoruz. Yine güzel bir gün. Güneş güzel ve ‘Adalet Yürüyüşümüz’ devam ediyor. Allah’ın yarattığı kainatın içerisinde bir dengesi ve adaleti vardır. Bu adaleti ve dengeyi bozan da maalesef insanoğludur. Biz isteriz ki adalet duygusu 7’den 70’e herkes tarafından kabul edilsin. Adalet duygusunu yüceltelim, adaletli davranalım. Hiçbir ayrım yapmaksızın, kimlik, inanç, yaşam tarzı ayrımı yapmaksızın hep birlikte huzur içerisinde yaşayalım. Bunun temel yolu adalettir, adalettir, adalettir” dedi.

FOTO:SÖZCÜ

FOTO:SÖZCÜ

Alanya’daki orman yangınına değinen Kılıçdaroğlu, kısa sürede kontrol altına alınmasını ve önlenmesini umut ettiklerini, doğaya, kelebeğe, kuşa gösterilen saygının ağaç ve ormanlara gösterilmesi gerektiğini anlattı. CHP Genel Başkanı, şöyle devam etti:

“Ormanların olmadığı bir ülkede rahat, huzurlu yaşayamayız. bir ağacın baharda çiçek açmasının insanın ruhuna verdiği esintiyi güzelliği emin olun kimse rahat rahat başka olayda hissedemez. Onun için adalet için yürüyoruz, birlikte yürüyoruz. Beni yalnız bırakmayan, adaleti özleyen, savunan tüm dostlarıma arkadaşlarıma, değişik siyasal partilerden arkadaşlarıma, hiçbir siyasi partiye üye olmayan vatandaşlarıma bu adalet yürüyüşünde destek verenlere hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Hepiniz sağolun varolun. Yolumuza devam ediyoruz. Adalet için, adalet için.”

Haber: SÖZCÜ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı