internet haber sitesi
Reklamı Geç

KPSS sonuçları açıklandı: İşte KPSS sonuç sorgulama sistemi!

Büyük bekleyiş sona erdi ve KPSS'de emeklerin neticesi açıklandı. KPSS'de hedefledikleri puanı almak için ter döken öğretmen adayları sonuçlara ulaştı. KPSS sonuçlarının açıklanmasıyla birçok kişi ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasına akın etti. KPSS sonuçlarını haberimizdeki sorgulama bağlantısı üzerinden kontrol edebilirsiniz.

KPSS sonuçları açıklandı: İşte KPSS sonuç sorgulama sistemi!
KPSS sonuçları açıklandı: İşte KPSS sonuç sorgulama sistemi! admin

KPSS sonuçlarının açıklanmasıyla birçok öğretmen adayı büyük umutlarla girdiği KPSS’nin sonuçlarını kontrol etmek için internete akın etti. Öğretmenlerin gelecekteki kariyer planlarını büyük ölçüde etkileyecek olan KPSS Genel Yetenek ve KPSS A grubu öğretmenlik alan bilgisi sınavları mayıs ayının son haftasında gerçekleşmişti. ÖSYM daha önceden yayınladığı takvime göre KPSS sonuçlarının 16 Haziran tarihinde yayınlanacağı ilan edilmişti. Aşağıdaki link üzerinden KPSS sonuçlarınızı kontrol edebilirsiniz. KPSS sonuçlarınızı kontrol etmek için TC kimlik numaranız ve Aday İşlemleri Sistemi şifreniz gerekmektedir.

KPSS A GRUBU SONUÇLARI (TIKLA SORGULA)

SIRADA ÖABT SINAVI VAR: ÖABT SIINAVI NE ZAMAN?

Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) öğretmen adayları için ayrı bir önem taşıyor. ÖABT sınavı önümüzdeki ayın ortasında gerçekleşecek. ÖABT sınavına girecek olan öğretmen adayları 16 Temmuz 2017 tarihinde saat 10:00’da ÖABT sınavına girecekler.

ÖSYM ÖABT’DE DEĞİŞİKLİK YAPMIŞTI

ÖSYM, KPSS ve ÖABT’de bazı değişiklikler yapmış ve önceki aylarda yaptığı değişikliği şu şekilde duyurmuştu; Lisans düzeyinde yapılan KPSS'lerde alan testleri (İşletme, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik) Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanacaktır.
Değerlendirmede, adayın en az bir ham puanı bulunmayan testlerin ağırlıklandırıldığı puan türleri hesaplanmayacaktır.
2017 yılında ÖABT; Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği alanlarında yapılacaktır.
MEB tarafından, ÖSYM'ce ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerde (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSS120 puan türü kullanılacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS İlkbahar Dönemi sonuçları kullanılacaktır. sözcü

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı