internet haber sitesi
Reklamı Geç

Sözcü'ye yönelik algı operasyonuna hukukçulardan da sert tepki geldi

Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu 'Bu olanlar cemaat dönemini aratmıyor' derken, İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu da "yapılmaya çalışılan bu sindirme, susturma ve korkutma operasyonunu her dönemde hukuksuzlugun karşısında dimdik ayakta duran İstanbul Barosu olarak asla kabul etmiyoruz" dedi.

Sözcü'ye yönelik algı operasyonuna hukukçulardan da sert tepki geldi
Sözcü'ye yönelik algı operasyonuna hukukçulardan da sert tepki geldi admin

‘Bu olanlar cemaat dönemini aratmıyor’Konuyla ilgili twitter hesabından açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu “Gördüğümüz şudur; Elde delil yok, sudan sebeplerle Sözcü Gazetesi’ne operasyon yapılıyor. Bu olanlar cemaat dönemini aratmıyor! Olmaz!” dedi.

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu Sözcü'ye yönelik operasyona tepki gösterdi.

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu Sözcü’ye yönelik operasyona tepki gösterdi.

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu da operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Durakoğlu açıklamasında “Genç yaşına rağmen Türkiye nin her kesiminin güvenerek,  beğenerek okuduğu Sözcü Gazetesi Türk basının ‘Gunesidir’ ve Güneş balçıkla sivanmaz.  Gerek yazarları gerekse haberleri ile Laik Hukuk Devleti Atatürk Cumhuriyeti’nin yılmaz savunucusu olan Sözcü Gazetesi’ne yapılan, yapılmaya çalışılan bu sindirme, susturma ve korkutma operasyonunu her dönemde hukuksuzlugun karşısında dimdik ayakta duran İstanbul Barosu olarak asla kabul etmiyoruz.  Hukuk ve basın özgürlüğü demokratik ülkelerin olmazsa olmazıdır. Ne hukuku siyasallaştırarak ne de basının sesini kısarak demokrasiden söz etmek mümkün değildir.  Operasyonun Ulusal Kurtuluş Savaşımızın ilk adımı olan 19 Mayıs sabahına denk gelmesi de manidardır. Toplumu bilinçlendirmek, mevcut iktidarı uyarmak olan gazetecilik görevinin suç olarak kabul edilmediği güzel günlerin özlemiyle İstanbul Barosu olarak Sözcü ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” dedi. SÖZCÜ

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı