internet haber sitesi
Reklamı Geç

Skandal sözler Başsavcılığı harekete geçirdi

TVNet'te yayımlanan "Derin Tarih" isimli programdaki skandal ifadeler için başsavcılık soruşturma başlattı. Öte yandan CHP de programdaki konuşmacılar ve kanalın sorumlu müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Skandal sözler Başsavcılığı harekete geçirdi
Skandal sözler Başsavcılığı harekete geçirdi admin

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TVNet’te yayınlanan programda, Atatürk’e hakaret edildiği gerekçesiyle soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Tvnet’te yayınlanan Derin Tarih adlı programda Atatürk’e hakaret edildiği iddiası üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı” denildi.

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU

CHP, Tvnet kanalında, 6 Mayıs günü yayınlanan ‘Derin Tarih’ isimli programda, Mustafa Kemal Atatürk ve manevi kızı Afet İnan hakkındaki söylemlere ilişkin programdaki konuşmacılar ve kanalın sorumlu müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

PROGRAMDA SKANDAL SÖZLER

TVNet’te yayımlanan “Derin Tarih” isimli programda Atatürk ile ilgili skandal ifadelere imza atılmıştı. Programa katılan Süleyman Yeşilyurt, Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan’ı sevgilisi olarak tanıtmış ve Afet İnan’ın “manevi evlat olamayacağını” söyleyerek skandal sözlerini şöyle sürdürmüştü; “Mustafa Kemal İzmir’de bir müsamerede Afet İnan’ı görür. Afetin İnan’ın alımlı çalımlı halini görünce babası Ziraat Müdürü İsmail Hakkı Bey’i çağırtılar, der ki ‘Ben kızınızı manevi evlat almak istiyorum’. Şimdi burada doğruları konuşmak lazım. Manevi evlat kimdir? Bakıma muhtaç, tahsile muhtaç ama bu bir Ziraat Müdürü’nün kızı, bir dönem de milletvekilliği yapmış. Hem ziraat müdürünün hem milletvekilinin kızını almak, el vicdana koyacağız. Afet İnan Latife Uşşakizade’den sonra Çankaya’nın çağlayanıdır. Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değildir, Çankaya’nın nikahsız firts lady’sidir.” SÖZCÜ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı