internet haber sitesi
Reklamı Geç

Nurseli İdiz İzmir'de gözaltına alındı

Ünlü tiyatro sanatçısı Nurseli İdiz, hakkında açılan dava ile ilgili ifade vermediği için İzmir'de gözaltına alındı.

Nurseli İdiz İzmir'de gözaltına alındı
Nurseli İdiz İzmir'de gözaltına alındı admin

İdiz, “Hakim, polise mukavemet nedeniyle hakkımda yakalama kararı olmadığını, sadece İstanbul Adli Tıp’ta bulunan dosya ile ilgili ifade vermem gerektiğini söyledi. Yani bir yanlışlık nedeniyle gözaltına alındım” dedi.

Ünlü tiyatro sanatçısı Nurseli İdiz, İstanbul’da polise mukavemet suçundan hakkında açılan dava ile ilgili İzmir’de gözaltına alındı. Havaalanında gözaltına alındıktan sonra SEGBİS sistemiyle ifade vermek için İzmir Adliyesi’ne getirilen İdiz, 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıktı. Mahkeme başkanı, Nurseli İdiz’in polise mukavemet suçundan değil, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda bulunan dosyada ifade vermesi için arandığını söyledi. Adli Tıp’ta ifade vermesi için kendisine bir hafta süre verilen İdiz, daha sonra serbest bırakıldı.

5 SAAT GÖZALTINA ALINDI

İstanbul’dan İzmir’e geldikten sonra havaalanında gözaltına alınan ve yaklaşık 5 saat gözaltında tutulan Nurseli İdiz, İHA’ya yaptığı açıklamada, “İstanbul’da polise mukavemet suçundan hakkımda açılan davada ifade vermediğim için gözaltına alındım. Gözaltına alındıktan sonra polisler tarafından İzmir Adliye Sarayı’na getirildim. Burada 2 saat beklemeden sonra 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıktım. Hakim, polise mukavemet nedeniyle hakkımda yakalama kararı olmadığını, sadece İstanbul Adli Tıp’ta bulunan dosya ile ilgili ifade vermem gerektiğini söyledi. Ben de süre verilmesi durumunda ifade vermeye gideceğimi söyledim. Mahkeme başkanı bir haftalık süre verdikten sonra polis tarafından serbest bırakıldım. Yani bir yanlışlık nedeniyle gözaltına alındım” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı