internet haber sitesi
Reklamı Geç

TGB: Türkiye Taliban’ı tanımalıdır

Doğu Perinçek’in genel başkan olduğu Vatan Partisi’nin gençlik kolu olan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) heyeti, Pakistan’da Afganistan Ketta Başkonsolosu Gul Hassan ile buluştu. Başkan Dilek Çınar, “Emperyalizme karşı savaşan kuvvet ilericidir. Türkiye’nin üzerine düşen Taliban hükümetini tanımaktır.” dedi.

TGB: Türkiye Taliban’ı tanımalıdır
TGB: Türkiye Taliban’ı tanımalıdır admin

TGB Genel Başkanı Dilek Çınar ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat, 26-30 Mart tarihleri arasında Pakistan’ın Ketta kentinde düzenlenen İslami Gençlik Kurultayı’na Türkiye’den tek temsilci olarak katıldı. Pakistan’da siyasi temaslarda bulunan TGB heyeti, Taliban hükümeti yöneticileri ile de görüştü. Çınar, Afganistan Ketta Başkonsolosu Gul Hassan ile başkonsolosluk binasında yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı. TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, “ABD emperyalizmi, 20 yıl süren işgalin sonunda, 15 Ağustos 2021’de Afganistan’da resmen yenilmiştir. Afgan halkı, Taliban önderliğinde ABD emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı yürüttüğü silahlı mücadelede zafer kazandı, işgalcileri kovdu. ABD’nin apar topar kargo uçaklarına binerek kaçışı ve uçakların tekerleklerine sarılan işbirlikçilerin görüntüleri zihnimizde çok tazedir.” dedi.

'TALİBAN HÜKÜMETİNİ TANIYALIM’

Taliban hükümeti ile yaptıkları görüşmenin sonuçlarını aktaran Dilek Çınar “Bu görüşme bize bir kez daha öğretmiştir ki emperyalizme karşı savaşan kuvvet ilericidir. Bir kuvveti gerici yapan kıyafeti, görüntüsü, dini değil emperyalizmle konumlanışıdır. Hiç kimse başka bir ülkenin içişlerine karışma hakkına sahip değildir. Emperyalizmi defeden Taliban, Afganistan’ın ve Afgan milletinin refahını, huzurunu sağlayacaktır. İnsanlığın ön cephesinde emperyalizme karşı savaşan Türkiye’nin üzerine düşen Afganistan’la işbirliğini geliştirmek ve Taliban hükümetini tanımaktır.” dedi.

Tele1

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı