internet haber sitesi
Reklamı Geç

Somalı madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel’e kıyak atama: 6000 euro maaş, kira desteği, son model Mercedes

Soma faciası sonrasında protesto eden bir madenciyi tekmeleyen dönemin başbakanı Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı olan Yusuf Yerkel'in Frankfurt Başkonsolosluğu'ndaki yeni görevinin detayları ortaya çıktı. Ekonomi eğitimi almadığı halde Ticaret Ateşesi olarak atanan Yerkel'e ayda 6000 euro (yaklaşık 93 bin TL) maaş ve son model Mercedes verilecek.

Somalı madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel’e kıyak atama: 6000 euro maaş, kira desteği, son model Mercedes
Somalı madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel’e kıyak atama: 6000 euro maaş, kira desteği, son model Mercedes admin

Türkiye’de 13 Mayıs 2014 yılında yaşanan 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma maden faciasında eylem yapan madenci Erdal Kocabıyık’ı tekmeleyerek Türkiye’nin gündemine oturan dönemin Başbakanı Erdoğan’ın “Özel Kalem Müdür Yardımcısı” Yusuf Yerkel’in atandığı Almanya’daki yeni görevinin detayları ve kazancı ortaya çıktı.

Yerkel'in, Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğu'na Ticaret Ataşesi olarak atanması büyük yankı uyandırdı. Ekonomi eğitimi bulunmayan ve Gümrük Mevzuatı ile ilgili eğitimi olmayan, ve Uluslararası İlişkiler eğitimi alan Yerkel’in nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu oldu.

TAM ANLAMIYLA TALİH KUŞU KONDU

Avrupa'nın finans merkezi sayılan Frankfurt gibi önemli bir yere yapılan bu atama Yerkel'i zengin edecek.

İşte 3 ya da 4 yıl boyunca görev yapacak olan Yerkel'in bu sürede, Türkiye'den alacakları:

1) GRİ PASAPORT VE ÖDEME: Türkiye'den Almanya'ya gidiş masrafları ve ailesinin yol masrafları karşılanacak. Diplomatik statüsü ve dokunulmazlığı olacak. Gri pasaport kullanacak.

2) KESİNTİSİZ 6000 EURO: Almanya'da en az 6000 Euro (yaklaşık 93 bin TL) net maaş alacak, maaşı Ankara'dan havale edilecek ve bunun dışındaki sosyal güvenlik primleri Türkiye tarafından yatırılacak. Emekliliğine büyük katkı sağlanmış olacak.

3) SAĞLIK MASRAFI SGK'YA: Kendisi, eşi ve çocuklarının Almanya'daki “acil olsun- olmasın” tüm tedavi masrafları, Euro olarak Türkiye'ye havale edilecek. Bu tedavi masraflarını SGK ödeyecek.

4) EĞİTİM VE ÖZEL OKUL DESTEĞİ: Çocukları özel eğitime ihtiyaç duyarsa, özel okula giderse ya da evinden uzak yabancı dilde (ingilizce) eğitim veren bir okula gidecekse, devlet bunun bir kısmını üstlenecek.

5) EVİNİN KİRASI DA ÖDENECEK: Kıdemine ve kademesine göre, tuttuğu evin büyüklüğü ile kirası da baz alınarak, kira desteği verilecek. Vekaleten değil, asaleten atandığı için bu konuda avantajlı olacak.

6) SIFIR MERCEDES, SINIRSIZ EŞYA: Görev süresi bitip Türkiye'ye dönerken, “naklihane” hakkından yararlanacak ve istediği eşyayı götürebilecek. Yol parasını devletten alacak. Vergisiz olarak 3 yaşından daha genç veya sıfır model Mercedes'i vergisiz olarak Türkiye'ye götürebilecek.

7) SÜPER EMEKLİLİK ŞANSI: Yurt dışındaki görevi sırasında tüm emeklilik primleri yüksekten yattığı için, Türkiye'de süper emekli olabilecek ve normal emeklilerin bir kaç katı emekli aylığı hakkı kazanacak.

SÖZCÜ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı