internet haber sitesi
Reklamı Geç

Konya’da katliam! Evi basıp aynı aileden 7 kişiyi öldürdüler

Konya’da bir eve düzenlenen silahlı saldırıda ölü sayısı 7’e yükseldi. Ateşe verilen ev ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, olay sırasında bölgeden ayrıldığı üzerinde durulan bir aracın bulunması için tüm kentte çalışma başlatıldı.

Konya’da katliam! Evi basıp aynı aileden 7 kişiyi öldürdüler
Konya’da katliam! Evi basıp aynı aileden 7 kişiyi öldürdüler admin

Bugün Konya’da Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi  Özşahin Sokak’ta kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu hayatını kaybetti. Saldırıdan sonra ise ev ateşe verildi. Aile daha önce 12 Mayıs’ta 60 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğramıştı.

15 baro üst üste düzenlenen ırkçı saldırılara karşı, 21 Temmuz’da “Irkçı Saldırıları Kınıyoruz” başlıklı ortak açıklama ile nefret söylemi ve ayrımcı dile son verilerek ırkçı saldırılara karşı etkin soruşturma yürütülmesini talep etmiş ve kınamıştı. Yeni Şafak ise, baroları hedef göstererek “Kandil’in BARO’nları” manşetiyle çıkmıştı. Bunun üzerine ise İstanbul, İzmir ve Ankara Barolarının da bulunduğu 48 baro Yeni Şafak’a tepki göstermişti. 

Aynı aileden 7 kişinin katledildiği olay yerinde bulunun avukat Abdurrahman Karabulut TELE1’e konuştu.

Karabulut daha önce katledilen aileye daha önce 50-60 kişilik bir grubun ırkçı saldırı gerçekleştirildiğini aktardı.

Karabulut şunları söyledi:

“İki üç ay önce ırkçı saiklerle bu aileye bir saldırı gerçekleştirilmişti. O zaman saldırganlardan 7 kişi tutuklandı 5’i serbest bırakıldı bir ay içerisinde. Biz yeni tutuklamalar isterken maalesef yeni tahliyelerle karşılaştık. Cezasızlık politikası bu sonucu doğurdu. Biz defalarca yetkilileri uyardık, aile koruma altında bile değildi. Tam aksine karşı taraf korundu”

Karabulut, “Henüz faillerle ilgili bir bilgimiz yok” dedi.

FAİLLER ARANIYOR

Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, olay sırasında bölgeden ayrıldığı üzerinde durulan bir aracın bulunması için tüm kentte çalışma başlatıldı.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de olay yerine gelerek incelemede bulundu.

(Tele1)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı