internet haber sitesi
Reklamı Geç

AKP’li Tevfik Göksu’nun ’10 yıldır yapıyoruz’ dediği kampanya asılsız çıktı

AKP'li Mehmet Tevfik Göksu 10 yıldır gerçekleştirdiğini iddia ettiği Esen Bebe kampanyası hakkında belediyenin projeler bölümünde herhangi bir çalışma kaydedilmediği ortaya çıktı.

AKP’li Tevfik Göksu’nun ’10 yıldır yapıyoruz’ dediği kampanya asılsız çıktı
AKP’li Tevfik Göksu’nun ’10 yıldır yapıyoruz’ dediği kampanya asılsız çıktı admin

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni doğan bebekler için 4 aylık masraflarını karşılayabilecek paketi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine gönderme yaparak duyurdu.

Cumhuriyet gazetesinin aktardığına göre; İmamoğlu, “3 çocuk tavsiye etmek kolay da masraflarını karşılamak kolay değil. Yeni doğan bebeklerin tüm ihtiyaçlarını 4 ay karşılayabilecek destek paketini ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtmaya başlıyoruz. Özellikle bebek ürünleri üreticilerimizi kampanyaya desteğe davet ediyorum” dedi.

İmamoğlu’nun kampanyasında ilişkin tweet atan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, söz konusu kampanyanın 10 yıl önce ilçe belediyelerinin yürüttüğünü iddia etti.

Selçuk, “İlçe belediyelerimizin yıllardır yeni doğanlara yaptıklarını büyükşehir olarak keşfetmenizden dolayı memnun olduk. Ayrıca doğum/eğitim/sağlık/öksüz-yetim yardımı gibi çocuk odaklı desteklerimiz de var. 130 bin çocuğumuz düzenli SED almakta. Hani gerekirse tekraren keşfetmeyin” iddiasını öne sürünce Esenler Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Tevfik Göksu’dan yanıt geldi.

Göksu yaptığı açıklamada, “ESEN BEBE projemizle, 10 yıldır biz bu işi Esenlerde zaten yapıyoruz sayın Bakanım. Bunlar en az on yıl geriden geliyor” dedi.

Göksu’nun, Bakan’ı desteklemek için duyurduğu kampanyaya ilişkin herhangi bir veriye rastlanmazken, belediyenin projeler bölümünde de “ESEN BEBE” adında herhangi bir çalışmanın kaydedilmediği de ortaya çıktı.

Tele1

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı