internet haber sitesi
Reklamı Geç

Göçük altında 2 kişi can çekişirken mola veren AFAD ekibi sürgün edildi

Geçtiğimiz yıl Samsun’da göçük altında kalan 2 kardeşi kurtarmak için yolan çıkan AFAD ekibinin namaz ve ihtiyaç mola verdiği ortaya çıkmıştı. Haklarında soruşturma başlatılan AFAD üyeleri dağıtılarak farklı illere gönderildi.

Göçük altında 2 kişi can çekişirken mola veren AFAD ekibi sürgün edildi
Göçük altında 2 kişi can çekişirken mola veren AFAD ekibi sürgün edildi admin

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 23 Ağustos 2020 günü, bir evin içme suyu bağlantılarını yapan 20 yaşındaki Kenan Ak çökme sonucu yaklaşık 5 metre derinliğindeki toprak altında kaldı. 25 yaşındaki ağabeyi Hayati Ak da onu kurtarmaya çalışırken göçük altında kaldı. Olay yerine giden itfaiye ve jandarma ekipleri ile yurttaşlar, göçük altında kalan iki kardeşi kurtarma çalışmalarına başladı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre 6 kişiden oluşan AFAD ekibi de Samsun’dan yola çıktı ancak olay yerine 3-5 kilometre kala namaz ve ihtiyaç molası verdi. Bu sırada 2 kardeşin de cansız bedenleri göçük altından çıkarıldı.

1.5 SAATLİK YOLDA İHTİYAÇ MOLASI VERDİLER

AFAD ekibinin olay yerine geç gitmesi ve ailenin şikayeti üzerine savunması alınan görevliler ihbarı aldıktan 14 dakika sonra hareket ettiklerini ve yaklaşık 1.5 saatlik yolda 5-7 dakika zorunlu ihtiyaç molası verdiklerini kabul etti.

Ancak 6 görevli hakkında soruşturma açılmadı ve ekip çalışmaya devam etti. Olayın 6 Ocak tarihinde ortaya çıkmasının ardından hazırlanan ön inceleme raporunda 6 personel hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan soruşturma izni verilmesi için valilikten izin istendi. Valilik ise göreve giden 6 personel ve olay akşamı nöbetçi olan amir hakkında soruşturma izni verdi.

Soruşturma izni verilen 5 personel Artvin, Rize, Van ve Gümüşhane illerine geçici olarak görevlendirildiği öğrenildi.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı