internet haber sitesi
Reklamı Geç

Akşener: AK Parti genel başkanlığından sıyrılıp hepimizin Cumhurbaşkanı olmayı istemedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Sözde Cumhurbaşkanı' tartışmasını reddettiklerini ve "Bu pis, çirkin, iğrenç dil dönüyor dolaşıyor sahibini vuruyor bumerang gibi" dedi.

Akşener: AK Parti genel başkanlığından sıyrılıp hepimizin Cumhurbaşkanı olmayı istemedi
Akşener: AK Parti genel başkanlığından sıyrılıp hepimizin Cumhurbaşkanı olmayı istemedi admin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Avcılar ve Beylikdüzü'nde esnaf ziyareti gerçekleştiren Akşener, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meral Akşener, 'Sözde Cumhurbaşkanı' tartışmasını, Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında sadece 2 dakika aşı hakkında konuşmasını, Boğaziçi Üniversitesine atanan kayyum rektöre yönelik tepkileri ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında arandığı iddialarını değerlendirdi ve açıklık getirdi.

"Biz İYİ Parti olarak bu gündemi reddediyoruz"

"Bir türlü AK Parti genel başkanlığından sıyrılıp hepimizin Cumhurbaşkanı olmayı istemedi, yapmadı ve böyle bir tavra girmedi" diyen Akşener, 'Sözde Cumhurbaşkanlığı' tartışmasını İYİ Parti olarak reddettiklerini dile getirdi.

Akşener şunları söyledi:

"Bu 'Sözde Cumhurbaşkanı' meselesi, balık baştan kokarmış. Bir de Anadolu'da bir söz var istediğini söyleyen istemediğini duyarmış diye. Bütün bunları başlatan; bu sert, iğrenç, kötü dili başlatan Sayın Erdoğan'dır. Bir türlü AK Parti genel başkanlığından sıyrılıp hepimizin Cumhurbaşkanı olmayı istemedi, yapmadı ve böyle bir tavra girmedi. Şimdi bir 15-20 gün herhalde bu kavga devam eder. Bir algoritma var Türkiye'de, FETÖ'cü, sonra darbe sonra hain şimdi de sözde oldu bu algoritmanın içine. Dön baba dönelim bunları konuşmaya devam edeceğiz. Biz İYİ Parti olarak bu gündemi reddediyoruz. Bu gündem basın emekçilerinin derdini anlatmıyor. Bu gündem gezdiğimiz esnafın derdine çare üretmiyor. Bu pis, çirkin, iğrenç dil dönüyor dolaşıyor sahibini vuruyor bumerang gibi. Israrla bu tavrı, bu dili, bu davranışı reddetmeye devam edeceğiz ki sizleri konuşabilelim diye."

"İki dakika pandemi, yirmi dakika CHP'ye bağırdı"

Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamayı değerlendiren Akşener, şunları söyledi:

"Bir Cumhurbaşkanı düşünün AK Parti Genel Başkanlığını da bıraktı. Dün iki dakika pandemi, yirmi dakika Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir kademedeki insanına bağırdı. Böyle bir pozisyonda bir ülke nasıl yönetilir. Pek çok problemi olan bir ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı, eyvallah tersini söyleyen yok seçilmiş Cumhurbaşkanı, çıkıyor bir saniyecik Cumhurbaşkanı ol be kardeşim! Dün AK Parti'nin genel başkanı gibi de değildi. AK Parti'nin propagandadan sorumlu kişisi konumundaydı. Vatandaş aşı bekliyor. Biz bir öneride bulunduk. Toplu taşıma kullanan çalışan insanlarını önceleyin dedik. Dün açıklamasında bir kelime bile duymadım bunlarla ilgili."

"Bunların tamamı 'ben istersem olur' tavrıdır"

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan Melih Bulu ve öğrencilerin tepkilerini değerlendiren Akşener, "Kardeşim orada hiç hoca yok mu?" sorusunu sordu. 

"Benim hem yeğenim hem de eşim Boğaziçi Üniversitesi mezunudur. Orada insanların birbirleriyle dövüşmediği bir düzen vardı. Bu solcu bu ülkücü demeden forumlar yapılan, ben de edebiyat fakültesi öğrencisiydim o zaman şoka girerdim. Fikirlerinizi paylaşmasanız bile birbirlerinin fikirlerini savunan bir anlayışın olduğu bir okuldu. Boğaziçi'nin böyle bir geleneği var. Kardeşim orada hiç hoca yok mu? Bunların tamamı 'ben istersem olur' tavrıdır. En çok üzüldüğüm konu da şu, Sayın Melih Bulu'nun yerinde olsam affımı isterdim. Bu kadar istenmiyorsun kardeşim durumunda nasıl o hocaları, öğrencileri yönetir bilemiyorum. Bu çirkinliğe müsaade edilmemeli eğer gerçekten bilim insanıysan."

Cumhurbaşkanlığı adaylığı süresinde aranma iddiası

Akşener, kadın gazetecilere verdiği demeçte, cumhurbaşkanlığı adaylığı süresinde arandığını ve adaylıktan çekilmesini isteyenlerin olduğunu söylemişti. Akşener olaya açıklık getirdi:

"Birinci turda muhalif seçmenin öyle bir ruh hali oldu ki, birinci turda alıyoruz algısı vardı. Bu hanım aday olduğu sürece de birinci turu zora sokuyor inancı oluştu. Beni CHP'den veya başka yerlerden birileri aramadı yani yanlış anlaşılmasın yöneticiler aramadı. Benim telefon numaram yaygındır. Beni sokaktan insanlar aradılar. Nasıl insanlar? Çeşitli partilere oy veren ama bu defa Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminden kurtulmak isteyen aklı başında epey insan aradılar, "Meral Hanım istifa et birinci turda alıyoruz" diye. Ben de kendilerine bunun böyle olmayacağını anlatmaya çalıştım. Benim bu olayı anlatırken şunu demek istedim, gerçeklik duygusunu kaybedersek sonuç alamayız. Birinci turda alınamayınca fatura Sayın İnce'ye ve bana çıktı, "niye gidip YSK ile dövüşmediniz" diye. Ben onu izah etme amacıyla anlattım. Sonuç itibarıyla, gerçeklik duygusunu kaybetmeden 31 Mart, umudunu kaybetmiş muhalif seçmene umut verdi. Bu iki farkı anlatmaya çalıştım."

HALK TV

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı