internet haber sitesi
Reklamı Geç

Adana Valiliği’ne bomba yüklü araçla saldırı

Adana Valiliğine bu sabah teröristler bomba yükü araçla saldırı düzenledi. Adana Valisi'nin yaptığı açıklamaya göre olayda 2 kişi hayatını kaybetti çoğu ağır 21 kişi de yaralandı. Bomba yüklü aracın valiliğin makam giriş kapısına yakın noktada infilak ettirildiği bildiriliyor. Polis kent genelinde alarma geçti.

Adana Valiliği’ne bomba yüklü araçla saldırı
Adana Valiliği’ne bomba yüklü araçla saldırı admin

Adana’nın merkez Seyhan İlçesi’ndeki Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı’nda bulunan Adana Valiliği’nin önündeki açık otoparktaki patlama saat 08.05’te meydana geldi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş olayın ardından yaptığı ilk açıklamada patlamada 2 kişinin öldüğünü, 16 kişinin yaralandığını söyledi. Bomba yüklü aracı makam girişine yakın bir noktada patlatıldığı öğrenildi. Ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi. Daha sonra yaralı sayısı 21 olarak güncellendi. Ölenlerden birisinin kadın terörist diğerinin ise valilik çalışanı olduğu değerlendiriliyor.

İlk belirlemelere göre teröristler önceden getirdiği bomba yüklü aracı tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi. Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı. Adana Valisi yaptığı açıklamada 2 kişinin öldüğünü açıkladı. Güvenlik güçleri bombalı araçla saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

MERSİN PLAKALI ARAÇ, KADIN ŞOFÖR

Güvenlik güçleri yaptıkları ilk çalışmada söz konusu bombalı aracın Mersin (33) plakalı olduğunu ve bir kadın tarafından otoparka getirildiğini tespit ettiler.

BELEDİYE BAŞKANI SÖZLÜ: ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü konuyla ilgili “Valilik girişinin hemen bitişiğinde yer alan yerleşke. Sabah saatlerinde yoğun araç girişinde oraya sokulan bir araç. Bomba yüklü aracın patlatılmasıyla tahribat büyük. 2 şehidimiz, 21 yaralımız var. İnşallah ölü sayısı artmaz. Patlamanın şiddetiyle binanın içinde büyük hasarlar var. Adanamız büyük bir tehlike atlattı. Hem Adana’ya hem Türkiye’ye geçmiş olsun. Ölü sayısı artabilir” dedi.

ÖMER ÇELİK: TERÖR SALDIRISI

Patlamayla ilgili ilk resmi açıklama Avrupa Birliği Bakanı ve AKP Adana milletvekili Ömer Çelik’ten geldi. Çelik twitter hesabındah yaptığı açıklamada “Adana Valiliği önünde otoparkta  bir patlama gerçekleşti. Valimizle konuştum. Yaralılarımız var. Yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Aydınlığın işareti olan sabah saatlerinde bu alçak saldırı gerçekleşti. Adanamıza geçmiş olsun. Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı