internet haber sitesi
Reklamı Geç

Fırat Kalkanı Harekâtında 14 şehit 36 yaralı

Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı harekatında Türk askerlerine yönelik terör örgütü IŞİD unsurları tarafından dün saldırılar düzenlendi. Saldırılarda 14 askerimiz şehit oldu çoğu ağır 33 askerimiz de yaralandı. TSK, 138 IŞİD'linin öldürüldüğünü duyurdu. Harekatta 14 Ağustos'tan bu yana verdiğimiz şehit sayısı ise 35'e çıktı.

Fırat Kalkanı Harekâtında 14 şehit 36 yaralı
Fırat Kalkanı Harekâtında 14 şehit 36 yaralı admin
Haberin galerisi için tıklayın!

Suriye sınırında güvenliğin sağlanması ve terör örgütlerinden temizlenmesi amacıyla geçen 24 Ağustos günü ‘Fırat Kalkanı’ harekatı başlatıldı. Cerablus ile Azez arasındaki bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi
amacıyla Gaziantep’in Karkamış ve Kilis’in Elbeyli ilçesinden geçilen Suriye topraklarında başlatılan harekat ile Özgür Suriye Ordusu mensupları desteklendi. Şu ana kadar 21 şehit verdiğimiz harekatta en kanlı günü ise dün yaşadık.

123’ÜNCÜ GÜNDE 14 ŞEHİT! TOPLAMDA 35 ŞEHİT!

Harekatın 123’üncü günü olan dün öğleden sonra yapılan üç ayrı bombalı araç saldırısında 14 asker şehit düştü. 6’sı ağır olmak üzere 33 asker de yaralandı. TSK’dan yapılan açıklamada Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının 67 hedefi vurduğu, karadan ve havadan yapılan harekatlarda 138 IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi. Fırat Kalkanı Harekatı boyunca şehit olan askerlerin sayısı ise 35’e çıktı. Şehit haberlerinin ve TSK açıklamalarından geriye ise Mehmetçiği evlerine düşen şehit ateşi kaldı. İşte şehitlerimiz…

ŞEHİT EVLERİNE ACI HABERLER GİTMEYE BAŞLADI

KONYA- Çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Burak Boz’un acı haberi Konya’nın Ereğli ilçesinde oturan baba evine ulaştı.

Boz’un acı haberi Konya’nın Ereğli ilçesi Cinler Mahallesi’nde bulunan baba Özkan anne Gülhan Boz’a askeri yetkililer tarafından verildi.

BURDUR – Fırat Kalkanı Harekatı’nda El-Bab’da şehit olan Uzman Çavuş 26 yaşındaki Ali Yılmaz’ın acı haberi Burdur’daki yakınlarına verildi. Şehit Ali Yılmaz’ın geçen şubat ayında Emine Zengin ile nişanlandığı ve önümüzdeki aylarda düğün yapmayı planladığı belirtildi.

Şehidin anne ve babasının ayrı olduğu, Antalya’da oturan annesinin de acı haberi alarak Burdur’a yola çıktığı kaydedildi.

YOZGAT – Çatışmada şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak’ın şehadet haberi, Yozgat’ın Çalıyıralan ilçesine bağlı Çukurören köyündeki  ailesine ulaştı. Şehidin acı haberi, ailesine İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Yarbay Kadir Serdar Yoldaş ve diğer görevliler tarafından verildi. Haberin ulaşmasının ardından Şehit  Uzman Çavuş  Durak’ın evine Türk bayrakları asıldı. Şehit haberini alan yakınları ve komşuları taziye için eve akın etti

Bekar olan 29 yaşındaki şehit askerin annesinin 25 yıl önce vefat ettiği öğrenildi. Şehit Durak’ın 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı ve asıl görev yerinin Kayseri olduğu, geçici görevle Fırat Kalkanı Harekatı’na katıldığı  belirtildi,

ELAZIĞ – Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit olan askerlerden 24 yaşındaki Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar’ın Elazığ’daki baba evine acı haber ulaştı. Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar’ın merkez Kültür Mahallesi Kayısılı Sokak 11 numaradaki baba evine acı haber, sağlık ekipleri ve askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı. Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez de şehidin baba evine giderek yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehit ailesinin evine, itfaiye ekipleri Türk bayrağı astı. Haberi duyan şehit yakınları ve komşuları da eve gelerek şehidin annesi Songül ve babası Muzaffer Pınar’ı teselli etmeye çalıştı. Muzaffer ve Songül Pınar çiftinin 2 çocuğundan biri olan şehit Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar’ın bekar olduğu ve 5 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

TEKİRDAĞ –  Fırat Kalkanı Operasyonları kapsamında Suriye El-Bab'da şehit olan Uzman Çavuş Akın Acar'ın Tekirdağ Çorlu’daki evine ateş düştü. Askerliğini yeni bitirdiği ve askerliğe uzman çavuş olarak devam ettiği öğrenilen aslen Samsun nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Şehit Acar'ın ailesine ilk haberi, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu Merkez Komutanlığı görevlileri verdi.

Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan şehidin annesi Hanife Acar gözyaşlarına boğuldu. Bekar olan şehit Uzman Çavuş Acar'ın babası Muzaffer Acar'ın da özel harekat polisi olduğu ve 2012 yılında İzmir'de vefat ettiği öğrenildi. Öte yandan sağlık ekipleri şehidin evinin önünde hazır bekledi.

BURSA – Acı olayın ateşi Bursa’ya da düştü. Harekatta şehit olan askerlerden birisi de Bursalı Ferhat Demir’di. Merkez Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi’nde oturan Demir’in ailesine acı haber askeri görevliler tarafından verildi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada; “Fırat Kalkanı harekatında şehit olan Yıldırımlı kardeşimiz Ferhat Demir’e Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

(İHA/DHA)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı