internet haber sitesi
Reklamı Geç

Türk-İş ve Birleşik Metal-İş'ten '1 Mayıs' kararı

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanacağını duyurdu. 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da, Türk-İş'in 1 Mayıs'ı Hatay'da kutlayacağını söyledi.

Türk-İş ve Birleşik Metal-İş'ten '1 Mayıs' kararı
Türk-İş ve Birleşik Metal-İş'ten '1 Mayıs' kararı admin

türk-iş grev ile ilgili görsel sonucu

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, 1 Mayıs'a ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanacağını duyurdu.

Başkanlar Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada, "Sendikalar, anti-demokratik uygulamaların yaygınlaştığı baskı ortamında 1 Mayıs hazırlıklarına başlayacaklar. Bu yıl 1 Mayıs’a sendikal hak ve özgürlüklerin hiçe sayıldığı, iş cinayetlerinin artarak devam ettiği, adalete hukuka güvensizliğin arttığı bir atmosferde gidiliyor.
Başkanlar Kurulumuz, 2018 yılı 1 Mayıs’ın Taksim’de yapılması kararını almıştır. Tüm emek örgütlerini ve sendikaları da Taksim alanında 1 Mayıs kutlamalarına çağırmaktadır. Taksim’de 1977 1 Mayıs’ında 37 canımızın hayatına mal olan kutlamalardan sonra, Taksim’in 1 Mayıs alanı olarak kapatılmaya çalışıldığı bilinmektedir. Özellikle 2007 yılından itibaren giderek yükselen ve uğruna bedeller ödediğimiz 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması mücadelemizin elde edilen kazanımdan sonra bir kez daha boşa çıkarılmış olması kabul edilemez" denildi.

Türk-İş'ten 1 Mayıs kararı

Öte yandan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bu yıl 1 Mayıs'ı Hatay'da kutlayacaklarını açıkladı. (Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı