internet haber sitesi
Reklamı Geç

Gülmen ve Özakça’nın işe iade talepleri reddedildi

OHAL İnceleme Komisyonu, 324 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işe iade taleplerini reddetti. Gülmen yapılan açıklamada açlık grevini sona erdirdiklerini söyledi.

Gülmen ve Özakça’nın işe iade talepleri reddedildi
Gülmen ve Özakça’nın işe iade talepleri reddedildi admin

324 günüdür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça işlerine iade edilmek için OHAL İnceleme Komisyonu'na başvurmuştu. Aylardır kararı beklenen OHAL Komisyonu, Gülmen ve Özakça'nın işe dönüş talebini reddetti.

OHAL Komisyonu’nun “İşimizi geri istiyoruz” diyerek açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için verdiği ret kararının ardından Gülmen ile Özakça basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, TİHV Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı, ATO Genel Başkanı Vedat Bulut, TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, Gülmen ile Özakça’nın hekimleri ile avukatları ve Yüksel direnişçileri katıldı. Nuriye Gülmen, Yüksel direnişçilerinin iradesini anarak açıklamaya başladı. Gülmen, “Onlara teşekkür edemeyiz, direnişimizin en yüksek aşamasını birlikte omuzladılar, açlığı paylaştılar” dedi. 9 Kasım’da Yüksel Caddesi’ne çıktığını anımsatan Gülmen, o zamandan bugüne kadar destek veren avukat, yazar, milletvekili ve Ankara Tabip Odası’na bağlı hekimlere teşekkür etti. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı