internet haber sitesi
Reklamı Geç

Komünist Başkanın Öğretmen İsyanı

Komünist başkan olarak anılan Mehmet Fatih Maçoğlu’nun, yaşanan öğretmen kıyımı hakkında Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, kent genelinde en çok öğretmenin Ovacık ilçesinde görevden alındığına dikkat çekti.

Komünist Başkanın Öğretmen İsyanı
Komünist Başkanın Öğretmen İsyanı admin

Başbakanın, bölgede 14 bin öğretmenin terörle ilişkili oldukları iddiasıyla açığa alınacağını duyurmasının ardından geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı’nın 9 bin 843’ü Eğitim Sen üyesi olmak üzere 11 bin 285 öğretmenin açığa alması eğitim sistemini tam anlamıyla felç etti.

Komünist başkan olarak anılan Mehmet Fatih Maçoğlu’nun, yaşanan kıyım hakkında Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, kent genelinde en çok öğretmenin Ovacık ilçesinde görevden alındığına dikkat çekti.

Konuya ilişkin açıklamasında “TEOG başarıları birilerini rahatsız etti ki böyle oldu” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Maçoğlu, “Gözeler İlkokulu’ndaki öğretmenlerin tamamı, diğer okullardaki öğretmenlerin yüzde ellisi görevden alındı. Biz bununla ilgili görüşmeler yapmaya çalışıyoruz ancak muhatap bulamıyoruz. Bu süreç çocuklar için önemli. Dersim’in bütün ilçelerinde durum aynı. Ancak nüfus oranına göre en çok öğretmen burada açığa alındı. TEOG başarıları birilerini rahatsız etti ki böyle oldu. 3 senedir aynı öğretmen kadrosu bu başarılara imza attı. Yaşanan bu durumdan kaygılıyız” dedi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı