internet haber sitesi
Reklamı Geç

Twitter'da fotoğraf Boyutları Nelerdir?

Birçok Twitter kullanıcısının resim yüklerken karşılaştığı sorunlara çözüm olabilecek bir haber...

Twitter'da fotoğraf Boyutları Nelerdir?
Twitter'da fotoğraf Boyutları Nelerdir? admin

Dünyanın en popüler mikroblog sitesi olan Twitter, gün geçtikçe yeni tasarımlar ve temalarla karşımıza çıkıyor. İlk olarak mikroblog misyonunu ön planda tutarak özelleştirmeye pek yer vermese de artık Twitter'ı kullanıcılar diledikleri gibi kendi zevklerine göre özelleştirebilmekte. Bu yazımızda Twitter'da fotoğraf ya da resim eklenebilen özel alanların imaj boyutlarını ele alacağız.Twitter'da bir kullanıcı hesabı olmayan neredeyse yoktur. Öyle ki artık gündem Twitter'dan takip ediliyor. Twitter'ın hayatımıza kattığı şeyleri yadsıyamayız. Önceden sadece dinleyici konumunda olan bizler, artık gelişen toplumsal olaylara karşı tepki verebiliyoruz, kamuoyu oluşturarak olaylara nüfuz edebiliyoruz ki bu büyük ölçüde Twitter sayesinde oldu. Bu denli etkili ve bizim için önemli olan bir şeyi kendimize göre özelleştirmek istememiz de pek tabii haklı bir istek. 

 

Twitter hesaplarını özelleştirmek isteyen kullanıcılar, görüntü boyutlarını bilmedikleri için çoğu zaman, kusursuz fotoğrafı ya da resmi bulsalar da, görüntüyü Twitter'ın kendine göre sündürmesi ve uzatması hasebiyle hüsran yaşıyor. Bu yüzden, Twitter'ın ihtiyacı olan boyutları bilmek ve buna göre görüntü bulmak ya da düzenlemek önemli bir hal alıyor.

Başlık Fotoğrafı

Twitter profillerinde en üstte, profil resmini de kısmen içine alan kısma header photo, yani başlık fotoğrafı deniliyor. Bu alanın tam boyutu 1500 x 500 pixel. Yükseklik 500 pixel ve genişlik 1500 pixel. Eğer başlık fotoğrafı olmasını istediğiniz imajı tam olarak bu boyutlarda (ya da daha büyük-küçük boyutlarda ama tam olarak bu oranda) ayarlarsanız, sünme olmadan Twitter başlığınıza tam oturacaktır.  Başlık fotoğrafı en fazla 10 MB boyutunda ve yalnızca JPEG, GIF ya da PNG formatlarındaki imajlara izin veriyor.

Profil Fotoğrafı

Twitter'da profil fotoğrafı eklerken fotoğrafınızın kare boyutlandırmaya uygun olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor çünkü Twitter eklediğiniz fotoğrafı kare şeklinde kesmenizi sağlıyor. Bu fotoğrafın boyutu ise normalde 400 x 400 pixel oluyor ancak profil ekranında 200 x 200 boyutlarında görünüyor. Fotoğrafa tıklandığında ek pencerede 400 x 400 boyutlusu ekrana geliyor. Profil fotoğrafı konusunda yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf koymamıza Twitter'ın pek müsade ettiği söylenemez çünkü en fazla 100 KB boyutunda ve JPEG, GIF ya da PNG formatında görsellere izin veriyor.

Akıştaki Fotoğraflar

 

Twitter'da gönderi içerisinde paylaşılan ve kullanıcıların ana sayfalarında beliren fotoğraflara akıştaki fotoğraflar deniliyor. Bu fotoğrafların boyutu aslında pek çok kez değişkenlik gösteriyor. Fotoğrafların akış halindeki boyutu ortalama 440 x 220 pixel. Eğer fotoğrafa bir kere tıklarsanız fotoğraf akış içerisindeyken uzuyor ve ortalama 506 x 253 pixel boyutuna erişiyor. Aslında akış halindeki boyutta fotoğraf yarım olarak görüntüleniyor. 506 x 235 pixel hali aldığında ise fotoğraf açılıp tam olarak görüntüleniyor. Ancak daha fazla detay isteyenler için fotoğrafa bir kez daha tıklanıldığında Twitter ek pencere açarak tam boyutlarda fotoğrafı bizlere sunuyor. Bu boyut ise maksimum 1024 x 512 pixel oluyor. Yani daha büyük çözünürlükte imaj yükleseniz de Twitter boyutu bu oranlara çekiyor.

Twitter akıştaki fotoğraflar için cömert davranmış ve 5 MB'a kadar fotoğraflara izin vermiş. Ancak eğer imajınız GIF formatında ise maksimum 3 MB bir fotoğraf yükleyebilirsiniz. Desteklenen imaj formatları ise diğerlerinde olduğu gibi JPEG, GIF ve PNG.

Arkaplan Fotoğrafı

 

Twitter'da uzun zamandır zaten özelleştirilebilen bir katman olan arkaplan profil sayfaları hariç diğer bütün pencerelerde etkin. Bütün materyallerin en gerisinde yer alıyor. Arkaplana özelleştirme hususunda yapbozun son ve tamamlayıcı parçası diyebiliriz. Arkaplan resminin boyutu 1280 x 1024pixel. Yüklemek istediğiniz görseller bu boyuttan daha küçük olunca Twitter arkaplana bu görseli iki tane yan yana olacak şekilde döşüyor. Çok büyük olunca da görselin yalnızca 1280 x 1024 lük paydasına tekabül eden kısım arkaplanda görüntüleniyor. Geriye kalan kısımlar uçup gidiyor. Bunun için arkaplan seçimlerinizde boyutlara çok dikkat etmeniz önerilir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı