internet haber sitesi
Reklamı Geç

Rektör eşi Derya Bağ tepkiler üzerine istifa etmek zorunda kaldı

19 Nisan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Pamukkale Üniversitesi'ne rektörlük ataması yapılan Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Bereketli İmam Hatip Ortaokulu'nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ'ı, aynı üniversitenin İslami İlimler Enstitüsü'ne Enstitü Sekreteri olarak atadı. Bağ’ın bu atama kararıyla ilgili Yükseköğretim Kurulu harekete geçti. Bağ istifaya zorlandı.

Rektör eşi Derya Bağ tepkiler üzerine istifa etmek zorunda kaldı
Rektör eşi Derya Bağ tepkiler üzerine istifa etmek zorunda kaldı admin

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamada atama işleminin iptali istendi. YÖK'ün tepkisinin ardından Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, eşi Derya Bağ'ın istifa ettiğini açıkladı.

“ETİK DEĞERLERE UYGUN DEĞİL”

YÖK'ün açıklaması şöyle: Bir üniversite rektörümüzün, eşini üniversite bünyesinde bir idari göreve ataması ve buna yönelik eleştiriler son günlerde kamuoyunda yer almıştır. Bu atama yasalara uygun olsa bile etik değerler açısından uygun değildir. Özellikle akademi camiası olarak bizlerin bu gibi konulara yasaların verdiği serbestliğin ötesinde hassasiyet içinde yaklaşmamız icap ediyor. Dolayısıyla kamuoyunun bu atamaya gösterdiği tepkinin yerinde olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle ilgili sayın rektörden kamu vicdanını rahatsız eden bu atama işleminin iptalini istenmiştir. SÖZCÜ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı