internet haber sitesi
Reklamı Geç

İSTANBUL / Kilyos'ta Rus savaş gemisi ile canlı hayvan taşıyan yük gemisi çarpıştı

Kilyos açıklarında Rus savaş gemisi ile canlı hayvan yüklü kargo gemisinin çarpıştığı bilgisine ulaşıldı.

İSTANBUL / Kilyos'ta Rus savaş gemisi ile canlı hayvan taşıyan yük gemisi çarpıştı
İSTANBUL / Kilyos'ta Rus savaş gemisi ile canlı hayvan taşıyan yük gemisi çarpıştı admin

Kazanın İSTANBUL / Kilyos sahiline 18 deniz mili mesafede meydana geldiği öğrenildi. Sahil güvenlik ve kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Bölgede yoğun sis olduğu görülüyor.
Rus askeri gemisi battı: 78 personel tahliye edildi

KARADENİZ'de Rus askeri gemisi ile Togo bayraklı canlı hayvan taşıyan gemi çarpıştı. "Liman" adlı Rus askeri gemisi batarken 78 personel kurtarıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nce Karadeniz'deki gemi kazasıylla ilgili yapılan açıklamada, Liman isimli Rus askeri gemisinin battığı, 78 personelinin ise tahliye edildiği bildirildi. 

Açıklama şöyle:

"27.04.2017 tarihinde “Liman" isimli Rus bayraklı askeri gemi ile Togo bayraklı “Youzarsıf h" adlı geminin çatıştığı bilgisi alınmıştır.Derhal, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından seyir, can, mal ve çevre emniyetini teminen, Kurtarma 3 römorkörümüz ile KIYEM 3, Kıyı Emniyeti 8 ve Kıyı Emniyeti 6 hızlı tahlisiye botlarımız olay mahalline sevk edilmiştir.

Liman isimli Rus askeri gemisinde bulunan 78 personelden 37'si Kıyı Emniyeti 8, 26'sı KIYEM 3 ve 15'i Youzarsıf h gemisi tarafından alınmış olup, tüm personel tahliye edilmiştir.

14.48 itibariyle “Liman" isimli Rus askeri gemisinin battığı rapor edilmiştir."


Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü: Kurtarılan Rus gemi personeli, Türk askeri gemisine naklediliyor.

AFAD EKİPLERİ KİLYOS'TA

Kilyos'da Karadeniz açıklarında Rus askeri gemisi ile kargo gemisinin çarpışması haberinin ardından İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)'ne ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler Kilyos sahiline geldi.

Saat 15.30 sıralarında bölgeye gelen ekiplerinin, kurtarılan gemi personelinin Kilyos sahiline getirilmesi ihtimali nedeniyle tedbiren geldikleri öğrenildi. Öte yandan Kilyos sahili bölgesinde de İstanbul İtfaiyesine bağlı bir helikopterinin uçtuğu görüldü. 

Rus gemisi battı, mürettebat kurtuldu 

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Tass haber ajansına yapılan açıklamada, "27 Nisan'da Moskova saatiyle 11:53'de Karadeniz'in güneybatısında İstanbul Boğazı'nın 40 kilometre uzaklığında Karadeniz Filosu'nun Liman gemisi Aşot-7 ile çarpıştı" denildi. Yapılan açıklamada, mürettebattan yaralananın olmadığı ve mürettebatın kazadan sağ kurtulduğu belirtildi. Olay yerine Karadeniz Filosu'nun gemileri yönlendirildi. Aynı zamanda An-26 uçağı da bölgeye gönderildi.

KURTARMA OPERASYONUNA KATILAN BAZI ASKERİ GEMİLER BEYKOZ'A DÖNDÜ 

Kilyos açıklarında yük gemisiyle çarpıştıktan sonra batan Rus askeri gemisine müdahale için Karadeniz'e açılan Türk askeri gemileri geri döndü. Bir savaş gemisi ve ona eşlik eden iki sahil güvenlik botu Beykoz'daki askeri limana yanaştı. DHA
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı