internet haber sitesi
Reklamı Geç

"2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" programı uygulanmaya başladı.

Hükümetin temel amaçlarından olan KOBİ'lerin rekabet güçlerini arttırarak ekonomik büyümeye daha fazla katkı vermelerini teşvik etmek ve ihtiyaç duydukları finansmana erişmelerine imkan vermek üzere hazırlanan "2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" programı uygulanmaya başladı.

admin

KOSGEB’ten alınan bilgiye göre, 10-20 Şubat arası başvuruları alınan programa 540 bin 999 başvuru yapıldı. Başvuruda bulunan işletmelerden 460 bin 167’si kredi faiz desteğinden faydalanma hakkı kazandı. Program kapsamında, net satış hasılatı verilerine göre, 1 TL ile 250 bin TL arasındaki işletmelere 20 bin TL, 250 bin ile 500 bin arasındaki işletmelere 25 bin TL, 500 bin TL’den 750 bin TL’ye kadar olan işletmelere 30 bin TL, 750 binden bir milyona kadar olan işletmelere 40 bin TL, bir milyondan büyük işletmelere ise 50 bin TL olmak üzere ilk yıl ödemesiz sonraki 24 ay geri ödemeli kredi faiz desteği sağlanacak. Destekten faydalanmaya hak kazanan işletmeler protokole uyan bankalardan kredilerini talep edecek.

para ile ilgili görsel sonucu

“İYİ BİR CAN SUYU OLDU”

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, esnaf camiasının uygulamadan memnun olduğunu belirterek, “Yapılan uygulamadan Tekirdağ’da beş binin üzerinde esnaf yararlanacak. Bence iyi bir can suyu oldu. 20 bin ile 50 bin TL arasında Türkiye genelinde daha çok küçük esnafa verildi o yönden ben hükümete, KOSGEB’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler için bu kış ayında esnafımıza çok iyi oldu bu uygulama. 20 bin lira bile olsa esnafım adına konuşuyorum, bizim için iyi bir para biz gerçekten çok memnun olduk. Bir de bu kadar çok sayıda esnafa verilmesinden dolayı da memnun olduk. Şu anda esnafımız malını alacak, dükkanlarını dolduracak, borcu varsa borçlarını, taksitlerini ödeyecek. Bu yaza inşallah çok bereketli gireceğiz” ifadelerini kullandı.

“HEM ÜLKE HEM DE KENDİ BÜTÇEME DAHA BÜYÜKL KATKI OLACAK”

“2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” programı kapsamında 20 bin TL kredi kullanmaya hak kazanan ayrıca önceden KOSGEB Girişimcilik Destek Programından da yararlanan engelli girişimci esnaf Aynur Yavaş ise müjdeli haberin telefonuna SMS olarak geldiğini anlatarak, “Bu benim için can suyu, kan suyu gibi bir şey oldu. İşimi daha genişleteceğim, makinelerimde eksikler var, ham madde alabileceğim. Daha fazla üreterek hem ülke, hem kendi bütçeme daha büyük katkı olacak. KOSGEB’e çok teşekkür ediyorum yani, inşallah iyi yerlerde değerlendirmeyi nasip eder Allah” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı