internet haber sitesi
Reklamı Geç

Kız Yurdu'ndan iki kız kaçırıldı, kız öğrenciler ayaklandı

Öğrenciler, yurt müdürünün kaçırılan kız öğrenci için “Acaba ne yaptı da kız kaçırıldı” dediğini iddia ettiler.

Kız Yurdu'ndan iki kız kaçırıldı, kız öğrenciler ayaklandı
Kız Yurdu'ndan iki kız kaçırıldı, kız öğrenciler ayaklandı admin

Zonguldak / Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) eğitim gören kız öğrencilerin kaldığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtta 4 gün içinde 2 kız öğrenci kaçırıldığını söyleyen öğrenciler eylem başlattı. Öğrenciler, yurt müdürünün kaçırılan kız öğrenci için “Acaba ne yaptı da kız kaçırıldı” dediğini iddia ettiler.

İddiaya göre, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Kozlu İlçesi’nde bu yıl açılan Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda geçen Cuma bir kız öğrenci erkek arkadaşı tarafından otomobile alınarak kaçırıldı. Bir gün sonra polis tarafından yakalanan şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

Aynı yurtta dün akşam saatlerinde bir kızın daha otomobille kaçırıldığı iddiaları üzerine öğrenciler yurdu boşalttı. Yurdun bulunduğu mahallenin tenha olmasından dolayı can güvenliklerinin olmadığını öne süren 250 kadar öğrenci, alkışlarla tempo tutup slogan atarak eylem yaptı. Bu sırada 2 kız öğrenci kalabalıkta fenalık geçirdi. Fenalaşan öğrencilere sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Polis ekipleri yurt önünde güvenlik önlemi aldı.

Öğrencilerden Büşra Serçeoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, yurtta ve çevresinde güvende olmadıklarını yetkililerin ise bu sorunu görmezden geldiğini söyledi. Yurtta kalan öğrencilerin korku içinde olduklarını ifade eden Serçeoğlu, şöyle konuştu:

“Can güvenliğimiz yok burada. Her zaman olduğu gibi kadın suçlu bulundu. Yurt müdürümüz, ‘Acaba ne yaptı da kız kaçırıldı?’ dedi. Görevliler üzerine düşeni yapmadı. Şimdi de polisler ‘biz sizin için buradayız’ diyorlar. Bir haftada iki kız kaçırıldı. Bu yol hiç tekin değil. Yurt önüne saat başı araç gelecek dediler ama hiçbiri yapılmadı. Bizim bu yurtta can güvenliğimiz yok” dedi.

Sena Temizyürek isimli kız öğrenci ise yurdun çevresindeki inşatta kalan işçilerinkendilerini taciz ettiğini ileri sürerek, “Yolda yürürken önümü kestiler. İki tane adam alkol almış önümü kesiyor. Yurt yönetiminin bunlardan hiç haberi yok” dedi.

Öğrencilerin eylemi sürerken Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Hayri Bulazar’da geldi. Ancak o da öğrencileri sakinleştiremedi. Öğrenciler, Bulazar’a tepki göstererek sorunları çözülene kadar yurtta eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Bulazar, ikinci kız kaçırma olayının olmadığını, ilk olayla ilgili de emniyetin soruşturmayı sürdürdüğünü ifade etti. Kendi içlerinde de soruşturmanın devam ettiğini anlatan Bulazar, “Anlatıldığı gibi kız kaçırma olayı değil. Erkek arkadaşı olduğunu öğrendik. Biz çocuklarımızın en iyi en güvenli şekilde kalmaları için çalışıyoruz. Yurdun eksiklikleri  olabilir. Bunları konuşarak çözmeye çalışıyoruz” dedi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Avcı ise ikinci kız kaçırmanın olmadığını değerlendirdiklerini söyledi. Avcı, polis aracının hoparlöründen öğrencilere seslenerek eylemi bitirmelerini, konuşarak bütün sorunları çözebileceklerini ifade etti. Öğrenciler ise Avcı’nın talebine ıslık ve alkışlarla protesto ederek eylemlerini sürdürdü. Yurt önüne gelen İl Emniyet Müdürü Osman Ak, öğrencilerin bir kısmıyla yurt içinde görüşme yaptı. Öğrencilerin taleplerini dinleyen Ak, yurdun önüne ekip aracı ve 4 polis memurunun yerleştirilmesi talimatını verdi. Bir süre daha dışarıda beklemeyi sürdüren öğrenciler yaklaşık 4 saat süren eylemlerini sonlandırarak odalarına geçti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı