internet haber sitesi
Reklamı Geç
Sağlık Personeli Atama Yönetmeliğinde Son Değişiklik Ne Anlama Geliyor?
Şevket Tezel

Sağlık Personeli Atama Yönetmeliğinde Son Değişiklik Ne Anlama Geliyor?

Kamudaki tıp doktorlarının eş durumundan atanmalarına konulan “Stratejik personel” engelinin idari yargıda iptallere konu olmuştu.

Aslına bakarsanız bu konuda iptal kararları veren Danıştay’ın bahse konu kararlarındaki çekincesi eş durumundan atamada stratejik personel için mutlak ve her koşulda bir iptal içermediği, aslında stratejik personel atamalarında sağlık hizmetlerinin ülke çapında istenilen seviyede yürütülmesi ile aile birliğinin muhafazası amaçlarını sağlarken nesnel ve rasyonel bir kriter saptanması idi.

Bu durumda “Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin” genel “Devlet Memurları Yer Değiştirme Suretiyle Atama Yönetmeliğinden” farklı uygulanacak maddelerinin sağlam bir dayanağa kavuşması gerekliliği ortaya çıkmıştı.

İşte tam bu noktada 1 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmelik değişikliğiyle -özel yönetmelikte düzenleme yapılması kaydıyla- kamuda çalışan tıp doktorlarının özel sektörde çalışan eş durumundan tayinlerinde farklı yöntemler uygulanabilmesinin önü açılmış oluyordu.

Bahse konu Yönetmelik değişikliğinden tıp doktorlarının tayin istenen yerde özel sektörde çalışan eşten dolayı atama taleplerinin gerçekleşmesinin diğer memurlardan farklı uygulanmasında İdarenin ısrarını sürdüreceği anlaşılıyordu. 

Nihayet o özel yönetmelik değişikliği sağlık personeli için yapılarak yürürlüğe girmiş bulunuyor. 30.09.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan bahse konu Yönetmelik değişikliğiyle hem tıp doktorlarının yer değişikliğiyle atamalarının normal memur personelden ayrı koşullarla yapılmasının önü açılmakla birlikte stratejik personel kavramının da genişletildiğini görüyoruz.

Bundan böyle artık atamaları farklı kriterlerle yapılacak olanlar sadece tıp doktorları olmayacak, diş tabibi, uzman diş tabii ve eczacılar da aynı kapsamda yer alacak.

Stratejik Personel Kapsamı Genişledi

Diş tabipleri 26.03.2013 tarihinde çıkan ilk Sağlık Personeli Yer Değiştirme Yönetmeliğinde stratejik personel sayılırken, 04.04.2015 tarihinde yayımlanan Yönetmelik değişikliğiyle stratejik personel kapsamından çıkarılmışlardı, bu değişiklik ile yeniden kapsam içine alınmış oluyorlar. Eczacılar da ilk defa kapsam içine alınmış oluyorlar.  

Eş Durumundan Nakilde Sağlık Personeli Farkı …………..   DEVAMINI OKU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı