internet haber sitesi
Reklamı Geç

Gazeteci/ressam Zehra Doğan’a tahliye

2017 yılından beri tutuklu bulunan gazeteci ve ressam Zehra Doğan, tahliye edildi.

Gazeteci/ressam Zehra Doğan’a tahliye
Gazeteci/ressam Zehra Doğan’a tahliye admin

Tutuklu gazeteci ressam Zehra Doğan’ın cezası bitmesinin ardından cezaevinden tahliye oldu.

Doğan, yaklaşık iki yıldır cezaevinde tutuklu bulunuyordu. 

Tahliye sonrası bianete konuşan Doğan şunları söyledi:

“Cezanın bitmesini bekliyordum, çok mutluyum. Bu süreçte bana destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Tahliye olurken kapının arkasından anneleri ile cezaevinde kalan çocukların sesi geliyordu. ‘Zehra Zehra şimdi ağaçları göreceksin, çocukları, kuşları göreceksin. Zehra onların resmini bize çöz gönder’ diye seslediler. Onları hiçbir zaman unutmayacağım.”

“SİSE NİNE’NİN SAĞLIK DURUMU ÇOK KÖTÜ”

Ayrıca, kendisi ile birlikte aynı koğuşta kalan hasta mahpus Sise Bingöl’ün durumuna da dikkat çeken Doğan şu bilgileri paylaştı:

“Sise Nine, iki günde bir doktora götürülüyor. Hastane ona iki gün yatış veriyor. Hastaneden çıkartılıp sonra tekrar yine cezaevine getiriliyor. Sağlık durumu çok kötü. Geçen gün cezaevi müdürü ona işyerlerinde, ofislerde kullanılan koltuklardan getirdi daha rahat otursun diye. Sise Nine bunun için bize dedi ki ‘bakın gördünüz mü beni çıkartmayacaklar o nedenle rahat rahat oturayım diye bu koltuğu veriler’. Sağlık durumu çok kötü. Olmasına rağmen yine de ‘Dimdik ayakta duracağım’ diyor. Herkese bu mesajı iletmemi istedi.”

“RESİM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Cezaevinde sanat alanındaki farkındalığın daha da geliştiğini ve netleştiğini söyleyen Doğan, şunları vurguladı:

“Bize sanat sanki elit bir sınıfın işi gibi algılatılıyor. Oysa sanatı yapan halktır. Sanatın anlatıcısı da halktır, anlayanı da halktır. Bize hep ayrı bir zümrenin işidir sanat, resim gibi öğrettiler, dayattılar. Oysa durum tam tersidir. Sanatı var eden halk kitleleridir.

“Sanatın metalaşmadan da, ticarileşmeden de yayıldığını gördüm. Ben de bu konularda çalışmaya, resim yapmaya devam edeceğim. Sanatı metaya dönüşmeden taşıyabilir, üretebiliriz. Şimdi bana düşen yeniden resimlerime devam etmek ve sanatın taşıyıcısı olmaktır.”

Doğan, sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönemde 10 yaşındaki bir çocuğun günlüğüne yazdıklarını haberleştirdiği için ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla yargılanıp ve mahkum edilmişti.

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı