internet haber sitesi
Reklamı Geç

Google’ın otonom araçlarında yeni gelişme

Teknoloji ilerledikçe geçmişte bize hayret veren fikirleri, hayata geçmiş halde görüyoruz. Otonom araç teknolojileri kesinlikle insanları hayrete düşüren teknolojiler arasında.

Google’ın otonom araçlarında yeni gelişme
Google’ın otonom araçlarında yeni gelişme admin

Google. Google’ın otonom araç projesi uzun zamandır devam eden ve ciddi aşama kaydeden bir çalışma oldu ancak Google’ın otonom araç geliştirme konusundaki politikası değişmek üzere.

Google büyük bir aşama kat etti

Uzun süredir otonom araçlar konusunda saha çalışmalarını aktif olarak sürdüren Google, bu büyük projenin ilerleyişi konusunda politika değişikliğine gidiyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Google, bazı otomobil üreticileri ile ortak çalışmalar yürüterek daha geleneksel araçlar geliştirecek ve bu sayede önümüzdeki yıl içinde daha yaygın şekilde test edilip kullanılabilecek.

Fiat Chrysler, Pacifica minivan tasarımını baz alan prototip bir aracı Google için üretmeye hazırlanıyor. Eğer testler başarılı olursa, bu aracın daha kapsamlı üretimi başlatılacak. Google ve Fiat Chrysler geride bıraktığımız Mayıs ayı içinde ortaklıklarını duyurmuştu.

Alphabet’in CEO’su Larry Page ve CFO Ruth Porat’ın bu kararda başrol oynadıkları söyleniyor. Ortaya çıkan ortak fikir ise, direksiyonu ve pedalları olmayan bir aracın üretimini tamamen üstlenmek mantıklı olmayabilir şeklinde yorumlanıyor. Son olarak, Google’ın otonom araba projesinin Alphabet bünyesinde bağımsız bir isimle devam ettirilip bu zamana kadar yapılan çalışmaların radikal bir şekilde değişeceği söyleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı