internet haber sitesi
Reklamı Geç

Dünyadan bin 40 ışık yılı uzaklıktaki gezegende rüzgâr değişimi görüntülendi.

Bilim adamları, Dünya'dan 16 kat daha büyük, en az bin ışık yılı uzaklıktaki HAT-P-7b gezegeninde yaşanan rüzgâr değişimini görüntüledi. "Nature Astronomy" dergisinin ilk sayısında yayımlanan "Sıcak Jüpiter HAT-P-7'nin Atmosferinde Değişkenlik" başlıklı çalışmada, Jüpiter benzeri gaz devi HAT-P-7b'nin, gezegen genelinde etkili olan büyük ölçekli sert rüzgâr değişikliklerinden etkilendiği belirtildi. HAT-P-7b'nin atmosferinden yansıtılan ışığın gözlemlenmesi ve ışıktaki değişimin tespit edilmesiyle yapılan keşif, gezegenin en parlak noktasının konumunu değiştirdiğini ortaya koydu. İngiltere'nin Warwick Üniversitesinden Dr. David Armstrong, konum değişikliğinin, büyük ölçüde değişen rüzgâr hızı ile ekvatoral hava akımından kaynaklandığını ifade etti.

Dünyadan bin 40 ışık yılı uzaklıktaki gezegende rüzgâr değişimi görüntülendi.
Dünyadan bin 40 ışık yılı uzaklıktaki gezegende rüzgâr değişimi görüntülendi. admin

Bilim adamları, Dünya'dan 16 kat daha büyük, en az bin ışık yılı uzaklıktaki HAT-P-7b gezegeninde yaşanan rüzgâr değişimini görüntüledi.

"Nature Astronomy" dergisinin ilk sayısında yayımlanan "Sıcak Jüpiter HAT-P-7'nin Atmosferinde Değişkenlik" başlıklı çalışmada, Jüpiter benzeri gaz devi HAT-P-7b'nin, gezegen genelinde etkili olan büyük ölçekli sert rüzgâr değişikliklerinden etkilendiği belirtildi.

HAT-P-7b'nin atmosferinden yansıtılan ışığın gözlemlenmesi ve ışıktaki değişimin tespit edilmesiyle yapılan keşif, gezegenin en parlak noktasının konumunu değiştirdiğini ortaya koydu.

İngiltere'nin Warwick Üniversitesinden Dr. David Armstrong, konum değişikliğinin, büyük ölçüde değişen rüzgâr hızı ile ekvatoral hava akımından kaynaklandığını ifade etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı