internet haber sitesi
Reklamı Geç

Güreşçi ve güreş antrenörü Aydın Dal hayatını kaybetti

Kağızmanlı güreşçi ve güreş antrenörü Aydın Dal vefat etti.

Güreşçi ve güreş antrenörü Aydın Dal hayatını kaybetti
Güreşçi ve güreş antrenörü Aydın Dal hayatını kaybetti admin

Kağızman’ın yetiştirmiş olduğu güreşçi Aydın Dal Bolu’da vefat etti.

25 Kasım 2016 Cuma gecesi Saat: 21 00 de vefat eden Aydın Dal’ın cenazesi 26 Kasım 2016 Cumartesi günü yani bugün Bolu’da Merkez Siteler Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Çığırtkanlar Mezarlığı’nda defnedilecektir.

Aydın Dal 01. 01. 1950 doğumlu olup 66 yaşındaydı. Bir iki yıldır akciğer tedavisi görmekteydi. Küçük yaşlarda Karakucak ve minder güreşleriyle tanışmış olup daha sonra güreş antrenörü olarak güreş hayatını sürdürmüştür.

Kars’ta Kağızman’da, Yozgat Güreş Eğitim Merkezi ve Bolu Güreş Eğitim Merkezi’de sürdürdüğü antrenörlüğü süresince serbest ve grekoromen güreş dallarında birçok güreşçi yetiştirmiştir. Yetiştirdiği güreşçilerden dördü dünya çapında dereceler elde etti.

Aydın Dal’ın talebelerinden 1987 yılında Bolu Güreş Eğitim Merkezi'nde güreşe başlayan Nazmi Avluca Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA), grekoromen stilde 2006 yılının en iyi güreşçisi seçti.

Yine Aydın Dal’ın Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’de güreş antrenörlüğünü yaptığı Rıza Kayaalp 2 Dünya Şampiyonluğu ve 6 Avrupa şampiyonluğu, 2 Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, 2 Dünya Üniversite Oyunları Dünya Şampiyonluğu, 2 Dünya Kupası Şampiyonluğu, 2012 Londra Olimpiyatları üçüncülüğü ile Yıldız ve gençlerde Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu elde etti.

Kaynak : Sait Küçük / Gözlem Gazetesi-Ölçek Haber Ajansı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı