internet haber sitesi
Reklamı Geç

Zeytinlikten tarih fışkırdı! O arsanın sahiplerine 1 milyon 50 bin lira!

Bursa'nın İznik ilçesinde erken Roma dönemine ait lahit mezarların bulunduğu 10 dönümlük zeytinliğin kamulaştırılma çalışmaları mahkemelik oldu. İznik Asliye Hukuk Mahkemesi´nde görülen davada mahkeme hakimi, bilirkişi marifetiyle lahit fışkıran zeytinliğin değerini 1 milyon 94 bin lira olarak belirlediği açıkladı. Karar sonrası kamulaştırılmanın yapılmasının ardından bu arazi açık hava müzesine dönüştürülecek.

Zeytinlikten tarih fışkırdı! O arsanın sahiplerine 1 milyon 50 bin lira!
Zeytinlikten tarih fışkırdı! O arsanın sahiplerine 1 milyon 50 bin lira! admin

Bursa’nın İznik ilçesinde Hisardere yolu üzerindeki zeytin tarlasında 2 adet erken Roma dönemi lahit mezar gün yüzüne çıkarıldı, geçen yıl da defineciler tarafından kazılan aynı tarlada  3’üncü bir lahit daha bulundu.  Kültür ve Turizm Bakanlığı yaklaşık 1 yıl önce Roma dönemine ait lahit tarlası olarak bilinen zeytinliğin kamulaştırılması için harekete geçti. Aynı aileden 4 hissedarın sahibi olduğu 10 bin metrekare zeytinliğe kamulaştırma bedeli olarak 500 bin lira değer belirlendi. Hak sahipleri ise bu bedeli az bularak mahkemeye başvurdu. İznik Asliye Hukuk Mahkemesi´nde yapılan son duruşmada bilirkişi tarafından hazırlanan raporun mahkemeye ulaştığı, zeytinlik için 1 milyon 94 bin lira bedel belirlendiği öğrenildi.

resimid_4349246

LAHİT MÜZESİ KURULACAK

Mahkemenin kamulaştırma kararından sonra tarlada arkeolojik kazı çalışmalarına başlanacak ve ortaya çıkacak olan lahit mezarlığı açık hava müzesi olacak.

resimid_4349247

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı