internet haber sitesi
Reklamı Geç

Bilim dünyası 2012 TC4 isimli göktaşına dikkat kesildi!

Bilim dünyası nefesini tuttu 2012 TC4 isimli göktaşını konuşuyor. Yapılan açıklamada uzmanlar, "Göktaşı gezegenimize en uzak noktada konumlanan uyduya oldukça yakın geçecek" ifadesini kullandı.

Bilim dünyası 2012 TC4 isimli göktaşına dikkat kesildi!
Bilim dünyası 2012 TC4 isimli göktaşına dikkat kesildi! admin

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yaptığı açıklamada 2012 TC4 isimli bir göktaşının Dünya’ya teğet geçeceğini duyurdu. Hawaii’deki Haleakala Gözlemevi’nde 5 yıl öne tespit edilen göktaşı daha sonra Güneş’in yörüngesinde kaybolmuştu.

nas1

Uzmanlar göktaşının Dünya’ya 43.450 kilometre uzaklığından geçeceğini duyururken herhangi bir tehdit unsuru içermeyeceğini de dile getirdi. Buna rağmen İngiltere’nin çok satan gazetelerinden The Telegraph’a konuşan uzmanlar bu rakamın oldukça yakın olduğunu vurguladı.

Almanya’daki Avrupa Uzay Operasyonu Merkezi’ni yöneten Rolf Densing, “En uzaktaki uydumuz 36.000 kilometre uzakta. Dolayısıyla bu göktaşının geçeceği nokta oldukça yakın” dedi. Göktaşının 10-30 metre büyüklüğünde olması beklenirken, 2012 TC4’ün Rusya’nın tepesinde 2013’te patlayan ve 1500 kişiyi yaralayan göktaşından daha büyük olduğu tahmin ediliyor. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı