internet haber sitesi
Reklamı Geç

Hurda araba parçalarını sanat eserine dönüştürdü

Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci, yaklaşık 4 ay süren çalışmayla ortaya koyduğu ve "Eğitim Çınarı" adını verdiği 6 ton ağırlık, 10 metre yükseklik ve 12 metre çapındaki eserle kitap okuma farkındalığı oluşturmayı amaçlıyor.

Hurda araba parçalarını sanat eserine dönüştürdü
Hurda araba parçalarını sanat eserine dönüştürdü admin
Haberin galerisi için tıklayın!

Elazığ’da yaşayan akademisyenin kitap okumanın önemine dikkat çekmek için hurda kamyon ve otomobil parçalarından oluşturduğu 10 metre yüksekliğinde ağaç şeklindeki eseri ilgi görüyor. Çınarın dalları arasına meyve olarak kitaplar yerleştiren ve üzerindeki biri kadın üç insan figürüyle de ağaca tırmanarak kitap meyvesini koparıp aşağı inmeye çalışan insanları tasvir eden Keçeci, “Eğitim Çınarı” adını verdiği çalışmasıyla kitap okumanın önemini vurguluyor. Keçeci, yaklaşık 2 bin civarında yaprağı ve diğer parçaları tek tek kaynak makinesi kullanarak ağaç üzerine monte ettiğini belirtti. (İsmail Şen – Anadolu Ajansı)

Hurda araba parçalarını sanat eserine dönüştürdü - 1 Hurda araba parçalarını sanat eserine dönüştürdü - 2 Hurda araba parçalarını sanat eserine dönüştürdü - 3 Hurda araba parçalarını sanat eserine dönüştürdü - 4 Hurda ara
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı