internet haber sitesi
Reklamı Geç

İYİ Partili belediye başkanına silahlı saldırı

Trabzon'un Yomra ilçesinin İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa Bıyık sabah belediyeye geldiği sırada kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Silahlı saldırının AKP Yomra İlçe teşkilatında yaşanan art arda istifalardan sonra meydana gelmesi dikkat çekti. Başkan Bıyık, "Kendimize göre şüphelerimiz var. Emniyetle paylaşacağız" dedi.

İYİ Partili belediye başkanına silahlı saldırı
İYİ Partili belediye başkanına silahlı saldırı admin

Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a, sabah 08.30 sıralarında makam aracıyla belediye binası önüne geldiği sırada yolun karşı tarafından duran ve görgü tanıklarının ifadelerine göre siyah kapüşonlu, 17-18 yaşlarında olan bir kişi silahını çekerek ateş etmeye başladı.

Başkan Bıyık’ın makam aracının bulunduğu yere doğru 5 el ateş eden şahıs daha sonra koşarak kayıplara karıştı. Kurşunlardan 4’ü belediye binasının camlarına biri de banka ATM’sine isabet etti.

Tam arabadan inerken yapılan saldırıda yaralanmadan kurtulan Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Yomra Belediyesi'ne gelerek Başkan Bıyık’ı ziyaret etti.

“NEDEN OLDUĞUNU BİLMİYORUM”

Belediye Başkanı Mustafa Bıyık olaydan sonra yaptığı açıklamada, “Ne olduğunu anlamadım. Ben belediye binasına giriyordum. Sonra kurşun sesini duydum. Arkamı döndüğümde 17 yaşlarında bir çocuğu gördüm. Net olarak gördüm yüzünü, sonra arkasını döndü. Mermi sıktıktan sonra arkasını döndü. Havaya ateş etmeye başladı. Sonra arka sokaktan, merdivenlerden yukarı doğru kaçtı. Neden olduğunu bilmiyorum. Şu anda olay çok sıcak. Güvenlik güçlerimiz araştırıp bulacaktır. Kendimize göre şüphelerimiz var onları emniyetle paylaşacağız. O zaman biz de gerçeği öğreneceğiz. Şahıs yakalanınca neden yaptığını, niye yaptığını, hep birlikte öğrenmiş olacağız” dedi.

VALİ, “DETAYLI ŞEKİLDE İNCELİYORUZ”

Belediye Başkanı Bıyık’ı yaptığı ziyaretin ardından olayla ilgili açıklama yapan Vali İsmail Ustaoğlu “Sabah başkanımız belediye binasına geldiği sırada silahlı saldırı olayı meydana geldi. Olayla ilgili olay yeri inceleme ekipleri inceliyor. Çok şükür belediye başkanımıza isabet etmedi. Tüm ekiplerimiz detaylı bir şekilde olayı inceliyor. İnşallah en kısa sürede olayın failini bulacağız. Görgü tanıkları ve olay yeri etrafındaki kamera kayıtları da incelendi. Tüm detayları ile arkadaşlarımız araştırmalarını yapıyor” diye konuştu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada ise saldırganın eşkalinin belirlendiği ve yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

AKP’DE YAŞANAN İSTİFALAR İLE İLGİSİ VAR MI?

AKP Yomra ilçe teşkilatında art arda yaşanan istifalardan sonra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a silahlı saldırı yapılması dikkat çekti. Yomra Belediye Meclisinde yapılan son toplantıda AKP’de grup kararına uyulmamasıyla başlayan kriz, ilçe başkanı, 5 meclis üyesi ve gençlik kolları başkanı ile ilçe Kadın Kolları Başkanı Yeliz Şimşek Özer art arda istifa etmişti.

İMAMOĞLUN’DAN KINAMA

Saldırının ardından sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan silahlı saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı