internet haber sitesi
Reklamı Geç

Antalya’nın Alanya açıklarında 5.5’lik deprem

Kandilli Rasathanesi'nin açıklamasına göre Antalya Gazipaşa açıklarında saat 15.44'te 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Antalya merkezden ve çevre illerden de hissedildi.

Antalya’nın Alanya açıklarında 5.5’lik deprem
Antalya’nın Alanya açıklarında 5.5’lik deprem admin

Yerin 90 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem sonrası, Antalya Valisi Ersin Yazıcı herhangi bir olumsuz ihbar almadıklarını açıkladı.

AFAD, yaşanan depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyurdu.
MUHİTTİN BÖCEK: EKİPLERİMİZ TEYAKKUZDA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Göcek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Antalya açıklarında meydana gelen depremde can ve mal kaybı konusunda hiçbir ihbar gelmediğini belirtiyor, tüm ekiplerimizin teyakkuzda olduğu bilgisiyle hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaptığı açıklamada yaşanan deprem sonrası herhangi bir olumsuz ihbarın olmadığını duyurdu.

FOTO: DHA

VALİLİK: ŞU ANA KADAR OLUMSUZLUK YOK

Antalya Valiliği’nden alınan bilgiye göre, deprem nedeniyle şu ana kadar bölgede herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Bölgedeki ilçeler ile görüşmelerin devam ettiği, herhangi bir zararın olup olmadığı konusunda bilgilerin beklendiği belirtildi.

PROF. DR. GÖRÜR’DEN AÇIKLAMA

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 5,4 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Görür açıklamasında, “Antalya'da olan deprem Kıbrıs-Helen yayı ile ilgili olmalıdır. Deprem dalma-batma zonunun Anadolu levhası üzerinde ve görece kıyıya yakın bir yerde olduğu için şiddetli hissedilmiş olabilir” dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı