internet haber sitesi
Reklamı Geç

İstanbul Valisi corona virüs tedbirlerini açıkladı

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Yerlikaya başkanlığında bugün 12.30'da video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantıdan esnek çalışma ve kademeli mesai kararları çıktı.

İstanbul Valisi corona virüs tedbirlerini açıkladı
İstanbul Valisi corona virüs tedbirlerini açıkladı admin

Sanayi sektöründe çalışanlar için erken mesai düzenlemesi ve kamuda esnek çalışma yöntemlerinin değerlendirileceği toplantı sonrası Vali Yerlikaya, basın toplantısı düzenledi. Yerlikaya toplantı sonrası açıklama yapıyor:

Yerlikaya'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

İstanbul'da tırmanışa geçen salgının üstesinden gelmemiz herkesin kurallara tavizsiz bir şekilde uyması gerekiyor. Hastanede yatan, ya da evde izolasyonda olan kardeşlerimiz için en etkin tedavi yöntemlerini uyguluyoruz. Sağlık çalışanlarımızın fedakarlığı takdire şayan. Onlar bizim kahramanlarımız.

 1405 filyasyon ekibimiz dünyaya örnek çalışmalar sergiliyor. Bazı iş yerlerimizin çalışma saatleri değişti. Bireysel olarak önlemlere uymak konusunda sorunumuz var. Kendimiz tedbirlere harfiyen uymalıyız. Salgına yeni kurbanlar vermek istemiyoruz. 

Salgın henüz bitmedi. Kontrolü elden bırakmamalıyız. Sanayi sektöründeki paydaşlarımızla toplantı yaptık. İşçi ve işveren sendikalarımızla, esnaf ve sanatkarlar odaları, iş dünyası dernekleri ile istişareler yaptık.  60 yaş üstündeki vatandaşlarımız, kronik hastalar ve hamileler uzaktan çalışacak. Sanayi kesiminde çalışanları n 07:00'de mesaiye başlaması kararı alındı. Pazartesi gününde devreye girecek. Salgınla mücadelemizde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

Kamuda esnek çalışmaya geçiyoruz. 60 yaş ve üstü çalışanların, hamilelerin, kronik rahatsızlığı bulunanların, 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılarak evden çalışabilecektir. Bunların dışındaki personelimiz ise haftalık olarak dönüşümlü olarak çalışabileceklerdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı