internet haber sitesi
Reklamı Geç

İnsansı Robotlar muhtemelen 3 yıl sonra aramızda olacak!

İngiliz araştırmacıların insansı robotların sosyal hizmetlerde kullanılabileceği bir proje üzerinde çalıştıkları öğrenildi. Özellikle yaşlı kimselerin bakımını üstlenecek olan robotlarla konuşma ve jestler yoluyla iletişim kurmak mümkün olacak. Yaşlıların rahatsızlığını ya da ağrılarını algılayabilecek olan bu robotlar yardım ettikleri kişiye uygun şekilde programlanacak.

İnsansı Robotlar muhtemelen 3 yıl sonra aramızda olacak!
İnsansı Robotlar muhtemelen 3 yıl sonra aramızda olacak! admin

BBC'de yer alan haberde, Middlesex ve Berfordshire  üniversitelerinden akademisyenler bu geliştirdikleri 'kültürel farkındalık ve hasta  bakım davranışı'na sahip robotların yaşlı kişilerin bakımı sorununa çözüm sağlayacağına inandıklarını açıkladı.
Yaşlılara evlerinde veya korunaklı yaşam alanlarında bakım yardımı yapacak çok amaçlı robotların geliştirilmesi için uluslararası ekip 2,5 milyon dolarlık proje üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor.
Konuşma ve jestlerle iletişim kurulan robotlar, yaşlıların rahatsızlığını ya da ağrılarını algılayabilecek. Bu sosyal robotlar, yardım ettikleri kişiye uygun şekilde programlanabilecek.
Akademisyenler, ilaç alımı gibi gündelik işlerden ziyade kişilere arkadaşlık edebilecek robotlar sayesinde bakım evleri ve hastaneler üzerindeki  baskıların da azalacağını değerlendiriyor.
Avrupa Birliği (AB) ve Japonya hükümetinin de fon sağladığı programla alakalı çalışmanın üç yıl gibi bir sürede bitirilmesi ön görülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı